Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Bijzondere safari week

Beste Marloes,

Hans is alweer een week thuis en ik ben afgelopen zondag terug gekomen. Wat een fantastische en bijzondere safariweek hebben we achter de rug. We hebben zoveel dieren gezien, niet alleen het grote wild maar ook de prachtig gekleurde vogels. Ik begrijp heel goed waarom Tarangire Safari Lodge een bijzondere plek voor jullie is; wat een uitzicht heb je daar. Je kunt er uren zitten en maar kijken naar al die dieren die bij de rivier rond scharrelen. Ook spannend om ës nachts de geluiden te horen. 
Alles was goed verzorgd, van ës morgens tot ës avonds, de maaltijden, de rondreizen door de parken, de gids. Het klikte goed met Richard; goed gevoel voor humor, we hebben lol gehad met zín drieen.

Nu heeft Hans veel fotoís gemaakt waarvan jullie er misschien wel een paar zouden willen gebruiken, voor op de website of in een flyer. Ik doe er hier een paar bij in klein formaat. We kunnen er een paar in groot formaat sturen of op een CD branden. Laat maar weten of je interesse in fotoís hebt.

Mijn week naar afgelegen gebieden bij Lake Eyasi was ook erg bijzonder. Heel erg anders dan de safariweek. Absoluut geen comfort. Er was niets maar dan ook helemaal niets. In Endesh zelfs geen water; in Gilamilanda was wel water - daarom verbleef er een Hadzabe familie (wel 30 mensen, geen idee hoe de gezinsrelaties in elkaar zaten). We hebben met een mobiele kliniek van FAME (Foundation for African Medicine and Education) gezondheidszorg gebracht naar de Datoga en ook een Hadzabe familie. Ondervoede kinderen, wormen, brucellosis, de nodige SOA (polygamie), malaria (10%), TB. Waar de mensen wonen, geen idee. ës Morgens kwamen ze vanuit alle richtingen aangelopen, soms uren. De Sangoma African Culture Group gaf via dans, muziek en drama voorlichting over hygiene, aids, malaria, huiselijk geweld. FAME kon ook DVDís laten zien op een laptop met stroom uit de bus (solar) zoals Buzz & Bite in het Swahili. Over een maand gaat FAME weer met de mobiele kliniek naar Gilamilanda en Endesh.
 
Jullie heel erg bedankt voor deze prachtige en uitstekend verzorgde reis. Ik denk al aan een verblijf op Zanzibar gecombineerd met zeevissen (dat vindt Hans leuk) ;-).

Met vriendelijke groeten,
Hans de Vries & Margret van Gaale