Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Een week met George


Hallo Marloes en Marjolijn,

Nu we alweer bijna 2 weken thuis zijn en aan het werk, even tijd voor een kort reisverslag.
We hebben, net als 2 jaar geleden, een fantastische tijd gehad in Tanzania. De week met George steekt daar met kop en schouders bovenuit, hij is een uitstekende gids en een gezellige man. Eigenlijk zou je hem als laatste moeten hebben, want niemand kan dat evenaren.
Hij heeft ons heel veel laten zien in Serengeti, ook dieren die we de vorige keer niet gezien hebben, dat was extra leuk. Ook de nachtsafari in Lake Manyara was geweldig. Lieke vond het kamperen spannend, heeft de 1e nacht nauwelijks geslapen door alle geluiden. Ze heeft daarna met oordopjes in geslapen. We willen ook de kok een compliment maken; de maaltijden die hij ons voorzette waren de beste van de hele reis! (Het eten bij Mnarani bijv. vonden we behoorlijk slecht).
De wandeling in het ‘echte Afrikaanse dorp’ was wel leuk, maar wel wat toeristisch. De lokale lunch daarna was heerlijk. Een middag en avond hebben we doorgebracht in Rhotia, met bezoek aan het weeshuis en school. Goed hoor, wat ze daar voor elkaar hebben gekregen!
Daarna heeft George ons naar Mwanza gebracht en keurig bij Sanne voor de deur afgezet. Na een weekje in deze drukke stad zijn we naar Dar es Salaam gevlogen, waar we werden opgehaald door Patrick.
De reis naar Mikumi, Isimila en Ruaha ging door autopech niet helemaal soepel. In Mikumi hebben we nog een korte gamedrive kunnen doen, voordat het donker werd, maar we zijn helaas niet in Isimila geweest vanwege de problemen met de auto. Gelukkig kwam er een andere auto (‘s nachts), zodat de 3 dagen safari in Ruaha wel door konden gaan.
De natuur in Ruaha is heel anders dan in het noorden van Tanzania, maar heel mooi. Prachtige landschappen, nu heel droog. Volgens onze gids Julius had het al bijna 6 maanden niet geregend. Ruaha river stond ook helemaal droog. Op plekken waar nog een klein beetje water was, was het dringen voor de hippo’s. Die hadden dan ook regelmatig ruzie en dan moest er een een andere woonplek gaan zoeken. Ruaha Hilltop Lodge vonden we heel gezellig.
De laatste 6 dagen waren voor Zanzibar. Eerst een dagje winkelen in Stone Town en heerlijk eten op de avondmarkt daar (een aanrader). De reuzeschildpadden op Prison Island zijn we ook gaan bezoeken.
De volgende ochtend een spice tour (in de stromende regen), daarna zijn we naar Mnarani Beach Cottages gebracht voor een paar fijne stranddagen, hoewel je voor een mooi strand wat verderop moet zijn, bij Kendwa.

Al met al hebben we een heerlijke reis gemaakt, alles was weer prima geregeld. Ik hoop zeker nog eens terug te gaan. Volgens Julius kun je behalve safari’s ook nog andere reizen maken door het land, iets voor een volgende keer.

Hartelijke bedankt voor de goede zorgen en doe George onze hartelijke groeten!

Fijn Feestdagen gewenst!
Sanne, Lieke en Leny