Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Een week met Joseph

Hallo Marjolijn en Marloes,

We zijn alweer 3 weken terug, maar we hebben het nog vaak over onze fantastische vakantie in Tanzania! Heel bijzonder om een keer gast te zijn in het rijk der dieren! En wat was het goed geregeld. Wij zijn gewend om veel dingen ter plekke te regelen als we bijvoorbeeld naar Azië gaan, maar het was heerlijk om een keer geheel georganiseerd op vakantie te zijn! Het was top geregeld!

We hadden het genoegen om de week safari met Joseph op te mogen trekken! Fantastische gids en een prettig persoon. Hij had gelukkig niet de behoefte om ons een week lang te entertainen, zoals gidsen wel eens kunnen hebben. Hij was gewoon Joseph en wij waren gewoon wij. Heel prettig. Als we even geen zin hadden om te praten, dan was het gewoon stil en dat voelde niet ongemakkelijk aan. En hij weet heel veel over de dieren en de parken. We hebben veel geleerd!
We hebben de big five gezien, waaronder ook nog een boomklimmende leeuw. Op de eerste dag hadden we al 3 van de big five gezien. Terwijl we de dag daarvoor nog in het vliegtuig zaten. Niet te bevatten.

Het kamperen bij Lake Manyara (Explore Tanzania Green Camp) was fantastisch. Omdat we vanwege het kamperen verder het park in gingen, hebben we het gevoel gehad dat we de enige daar waren. Het kamp was super, leuk uitzicht vanuit ons tentje en we hebben daar heerlijk gegeten. Geweldig wat ze allemaal op tafel zetten in de bush. De eerste avond sliep Jean, de eigenaar van Wayo, ook daar. Het was interessant om zijn verhaal te horen over zijn bedrijf en de gedachten daarachter. Bijvoorbeeld de veldfles die we bij het begin van de safari kregen. Hiermee voorkomt hij dat veel plastic de parken in en uit gaan. En we vinden het een leuke souvenir. De wandeling bij Lake Manyara was ook mooi. De night safari hebben we niet op de eerste avond, maar op de tweede avond gedaan. Het was te veel om het op de 1e dag te doen, we hadden al veel gezien en waren behoorlijk moe. Gelukkig was het geen probleem om het te verschuiven naar de tweede avond. Misschien een tip voor jullie om het niet op de eerste dag te plannen.
Ons verblijf in Rhotia Valley was ook heerlijk. Wat een fantastische plek is dat. We hebben Maryse ook ontmoet en ze heeft ons rondgeleid door het weeshuis. We hebben diepe bewondering voor haar. De dag in de NgoroNgoro was onvergetelijk. Het is zo gek dat in zo’n krater een heel leefsysteem van dieren is. Heel bijzonder. Hier hebben we ook twee neushoorns gezien, nr 4 van de big five.
Toen de rit naar het westen van de Serengeti. Het was een hele ruk, 8 tot 9 uur zijn we onderweg geweest, maar het was de moeite meer dan waard! In het westen van de Serengeti hebben we zoveel gnoes gezien, ongelooflijk! Heel bijzonder om te zien dat de ene groep het op een rennen zet, terwijl de andere groep rustig door gaat met grazen en nog geen aanstalten maakt om verder te trekken. Wat ook bijzonder was om te zien is dat de leeuwen in het westen van de Serengeti veel schuwer zijn dan in het midden van de Serengeti. Ze zijn nog niet gewend aan jeeps en horden mensen. Dat is een geruststellende gedachte, dat de dieren nog verstoord op kijken omdat er mensen in de buurt zijn. Ook hier was het kamp prima in orde! Met het geluid van de gnoes op de achtergrond hebben we heerlijk geslapen! Ook de overnachting bij Medium Camp was prima, al is het minder knus dan een klein kampement. Maar het was wel prettig om weer wat meer ruimte in de tent te hebben. Terwijl de hyena’s ons vanuit het veld in de gaten hielden, hebben we prima geslapen. Overigens hebben we in het midden van de Serengeti 3 luipaarden gezien. En dus hebben we onze big five compleet!

Na een week hebben we afscheid genomen van Joseph. Op Zanzibar hebben we heerlijk genoten in Fumba beach Lodge. Wat een geweldige plek! We werden geupgrade naar de bruidssuite, en dat was helemaal luxe! Maar de sfeer, de faciliteiten en het eten zijn werkelijk fantastisch. En terwijl het vloed werd en de golven op het strand rolden, vielen wij heerlijk in slaap in ons supergrote bed. Elke avond zaten we op een speciaal plekje te eten en de laatste avond werd er op onze veranda gekookt! We zijn echt gruwelijk verwend. We hebben helemaal niets gedaan, zijn het terrein niet af geweest, maar dat was ook niet nodig. We zouden zo weer terug willen…
De vluchten van en naar Zanzibar waren prima. We zijn keurig opgehaald en weggebracht van en naar het vliegveld. Toen we aankwamen op het vliegveld van Dar kregen we de keus om naar de Slipway te gaan of gelijk naar de vluchthaven waar ons vliegtuig naar huis zou vertrekken.
Omdat er nogal wat verkeersopstoppingen waren in Dar adviseerden ze ons om niet naar de slipway te gaan. De kans zou aanwezig zijn dat we er twee uur over zouden doen, heen en terug, en dus weinig tijd over zouden hebben om te eten. Omdat we niet zoveel zin hadden in een lange tocht door Dar, hebben we ervoor gekozen om direct naar de juiste terminal te gaan, waar we hebben gegeten bij Flamingo bar. Niet geweldig, maar wel zo relaxt, zeker als je een spelletje doet om de tijd te doden. In eerste instantie waren we een beetje wantrouwend over het verhaal over de reistijd naar de slipway, maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om niet het risico te lopen dat we lang in de auto zaten en ons met eten heel erg moesten haasten.
De terugvlucht was prima.
Kortom, wij hebben genoten. We hadden het volste vertrouwen dat alles goed geregeld was en dat was ook zo. Dat heeft zeker ook bijgedragen aan deze fantastische ervaring. Nogmaals dank en als we nog een keer gaan, dan weten we jullie te vinden!