Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Een werkelijk voortreffelijke reis

Dag Marloes en Marjolijn,
 
Deze mail stond al even in de agenda, maar nu we alle foto’s verzameld hebben (paar duizend) en bezig zijn met presentaties en fotoboeken en daarmee de reis aan het herbeleven zijn, was het wel een goed moment.
 
Nu was de voorpret al enorm. Het uitzoeken van de reis (wat willen we ongeveer), de reisorganisatie (waarmee al heel snel bij jullie terechtkwamen), het kopen van de nog noodzakelijke spullen en het praten met elkaar en jullie, betekende dat iedereen er al echt zin in had.
 
Je loopt dan het gevaar overenthousiast te zijn en dan kan het al snel tegenvallen, hoe goed het ook is.
Niets van dat alles!
 
We hebben een werkelijk voortreffelijke reis gehad en alles ging mooi in elkaar over.
Een lekkere vlucht en een (heel) mooi hotel (guesthouse) waren de appetizer. De spanning werd leuk opgebouwd naar de beklimming via de Lemosho. De voorbespreking in het hotel, de autotocht daar naar toe, de ontmoeting met onze groep van TAWC en de eerste dag.
 
Voor wat betreft uitzicht en vergezichten (naar de kibo) begon de tocht op dag 2. Een bizarre ervaring, want gedurende 5 dagen wordt je als ware de berg opgezogen, met Shira Cathedral, Lava Tower en Barranco Wall als opmaat voor de Kibo. We hebben als groep weinig of geen last gehad van hoogte(ziekte). Voorbereiding, de goede route en de juiste duur hebben daarbij zeker geholpen. Echter zonder Mussa, Justus en Hans (onze gidsen) en alle dragers en koks, had het nooit gelukt. Ze hebben alle ons een onvergetelijke ervaring gegeven en de dank is en was groot. Als er een hall of Fame is, dan horen zij er in ieder geval in. Daarnaast met elkaar en de gidsen heel erg veel lol gehad (grappen, grollen, zingen en fluiten waren een spreekwoordelijke vrolijke noot), naast het feit dat er bijzonder goed op ons gelet werd. Geen moment het gevoel gehad dat we rare, onverantwoorde dingen aan het doen waren en zelfs de toch zeer inspannende laatste beklimming viel daarmee (in ieder geval toen we op de top waren;-)) toch wel mee.
 
Havermoutpap, gemberthee en koekjes zijn weliswaar voorlopig uit het menu verbannen, maar alles heeft geholpen, dat we als groep met zonsopgang op 2-9 boven stonden.
 
De afdeling verliep vlot en zorgeloos, waarna de vakantie voor mij, arjan en geert-jaap nog even doorging. De Safari via Lake Manyara, NgoroNgoro naar het green camp in de Noord-Serengeti. Te veel gezien om op te noemen, maar de crossings! van de Wildebeesten zullen nog lang in het geheugen blijven. Wat een spanning en geweld.
Ook hier de welgemeende complimenten en diepe buigingen voor Lennard, onze gids. Een leuke, rustige man (net vader), met heel veel kennis van dieren en natuur. En een neusje voor de goede plekken.
 
Met een middagje chillen in Onsea House, weer naar huis gegaan.
 
Dames, nogmaals onze hartelijk dank voor de goede zorgen. Jullie hebben de goede hotels, gidsen en organisaties bij elkaar gebracht en de timing waarin alles in elkaar overliep was om door een ringetje te halen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jack, GeertJaap, Arjan, Martijn en Eline.