Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Fantastische organisatie van onze reis naar Tanzania


Beste Marjolijn en Marloes,

Hartelijk dank voor de meer dan fantastische organisatie van onze reis naar Tanzania. 

De verwachtingen waren van tevoren hooggespannen, het was echt mijn "droom", en die is meer dan waargemaakt. Wat een land! Van te voren had ik me niet zo gerealiseerd dat alle vier de parken zo'n eigen karakter hebben en dat mede daardoor de reis zo afwisselend is. Het allereerste moment dat onze oudste zoon Gijs een giraffe "zomaar" tussen de bomen zag staan zal ik nooit vergeten. Net zoals de eerste olifant die op ons af kwam lopen toen we geboeid naar een cheetah onder de boom keken. 

Alle lodges op safari waren heerlijk, jullie hadden niks teveel gezegd over de Tarangire Safari Lodge, m'n jongens moesten me daar met tranen in de ogen meenemen want ik wilde niet weg. Ook bij Rhotia de weeskinderen hebben we ons verbaasd over wat daar allemaal bereikt is in zo'n korte tijd en hoe mooi de lodge is. En dan natuurlijk jullie Green Camps, de locaties zijn prachtig, vooral natuurlijk bij Lake Manyara, maar wij hebben ook zo genoten van de sfeer van de crew. Wat een heerlijke groep mannen zijn daar aan het werk, ze genieten er zelf volgens mij ook zo van. Hoogtepunt was ons verblijf in het Green Camp in midden serengeti. Bij toeval waren we daar het enige gezin en waren we daar met Tracey van het kantoor van Wayo in Arusha.

Al gelijk bij aankomst hoorden we geluid in de bosjes en daar bleek een zwarte mamba uit te komen! Grote verrassing voor iedereen, ook voor Maliakki, die had dat duidelijk nog niet eerder meegemaakt. Als toetje kregen we een prachtige taart omdat we dit jaar 22 jaar getrouwd zijn, inclusief dans en lied! Zo ontzettend leuk en grappig! Ons aantal jaren huwelijk was toevallig ter sprake gekomen op de eerste dag met gids Alloys, toen we hem vroegen of hij getrouwd was. Hij vertelde ons dat hij aanstaande februari gaat trouwen en dat hij dat allemaal spannend vindt. 

Tja,  "onze" Alloys, we hebben genoten van zijn gezelligheid en kennis, en vooral ook zijn enthousiasme en bevlogenheid om ons zoveel mogelijk te laten zien van de mooie dieren, groot en klein. Ongelooflijk hoe hij in de een boom in het voorbijrijden een bijzondere vogel zag zitten terwijl ik die pas zag na heel lang turen. We hebben heel veel plezier met hem gehad en speciaal voor hem stuur ik nu wat foto's mee waar hij ook op staat, jullie hebben vast wel een mogelijkheid om die foto's aan hem door te sturen!   

Voor jullie nogmaals heel veel dank voor de perfecte safari! Heel mooi hoe goed jullie alles in de gaten hebben en trouw zijn aan je eigen manier van reizen en genieten. 

Hartelijke groet, Anneke, Evert Gijs en Olivier