Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Geweldige reis

Beste Marjolijn,

Hartelijk dank voor je bijdrage aan onze geweldige reis.
We hebben het heerlijk gehad. Mnemba is echt een "paradise". Er zijn 10 Banda's die op ecologische wijze zijn gebouwd.
Heel basic, maar met stijl en daardoor heel mooi. Het idee van een prive plekje is bijzonder. We zijn er lekker uitgerust, Ron heeft gedoken en ik ben gediplomeerd schelpenzoeker geworden.

Was ook fijn om eerst even bij te komen voordat de safari begon.

De krater was prachtig. Lodge ook weer heel mooi; Engels ingericht. Die lodge op zichzelf is al een bezienswaardigheid met overal hoekjes, raampjes en luikjes. In de Crater hebben we veel gezien maar vergeleken met andere delen van de Serengeti was het er wel wat drukker met Jeeps.
Met George hebben we het heel goed kunnen vinden. Hij weet erg veel en kan er op heel plezierige manier over vertellen. We hebben beloofd om zijn groeten aan je over te brengen.

De tocht naar Kleins Camp voerde ons dwars door de migration;indrukwekkend al die wildebeasts. We zagen onderweg een leeuw die een van de beesten had aangevallen en als prooi versleepte! Aan het einde van de rit, in de nabijheid van Kleins Camp dachten we aan het einde van de wereld beland te zijn; zo uitgestrekt en wij waren de enige jeep.
Kleins Camp is een heel knus kamp. Prachtig uitzicht met giraffes in de achtertuin. De medewerkers hadden er een verassings kerstfeest georganiseerd met een kampvuur, warme wijn en een lange kersttafel. Was erg leuk.
In Kleins Camp hebben we diverse safari’s gemaakt. Het gebied rondom het kamp is een prive concessie van CC Africa. De jeep heeft daardoor de mogelijkheid om van de paden af te gaan en ook nachtsafari’s met speciale lampen te maken. Voor op de auto zit een extra uitkijk ranger. Je kunt hierdoor de beesten echt opzoeken en volgen. We hebben heel veel gezien; zelfs een luipaard.

Vervolgens met de kleine vliegtuigjes via de gras-airstrip (we voelden ons net de flying doctors) naar Fundu Lagoon. Dat was eerst even wennen. Het is een beetje trendy hippe place. Een heel ander concept dan CC-Africa maar ook leuk en mooi. Jammer is wel dat het tij overdag de hele dag duurt. Een groot deel van het strand valt dan droog en je kunt daardoor niet zwemmen of de zee inlopen. Om te zwemmen of te snorkelen moet je 20 minuten met de duikboot mee naar een eiland. Het is een bonzige rit, voor ons was het fun maar het is minder geschikt voor mensen die niet nat willen worden. Het eiland is overigens de moeite echt waard; een oud koraaleiland met verborgen grotten, begroeiing en overal prachtige schelpen. Net een soort schat eiland.

Logistiek zat het ook allemaal prima in elkaar. Overal stonden mannetjes met naambordjes en de afstanden waren goed te doen. Vergeleken met ervaringen van andere reizigers waren we daar erg tevreden over. We gaan zeker nog een keer terug en maken dan weer graag van je expertise gebruik.
Vriendelijke groet, Henriette en Ron