Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Groepsreis Tanzania

hallo Marjolijn,

Onze bende van 6 volwassenen en 5 tieners wensen je van harte proficiat met jouw organisatie van onze fantastische reis.
Een verslag van onze indrukken:
Op de luchthaven werden we opgewacht door onze gids Edwin die ons naar de moivaro lodge bracht waar we 2 dagen in de sfeer van Afrika konden binnentreden. 
De wandeling met de plaatselijke gids en het bezoek aan het plaatselijke school met ons gesprek met het fantastische ‘schoolhoofd ‘ liet een diepe indruk op ons na !
’s avonds kwamen onze drie gidsen (Edwin,Gaspar en Julius ) uitgebreid met ons kennismaken en de volgende dag vertrokken we in opperbeste stemming met 3jeeps.
We besloten dat elke familie iedere dag van jeep zou wisselen zodat wij de gidsen en zij de families het best leerden kennen. Dit resulteerde in een erg goede band met onze gidsen en tot intense gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen. We bewonderden Edwin voor zijn verantwoordelijkheidsgevoel en zijn nooit aflatende zorg ,voor de goede gids die hij is en zijn gevoel voor humor. Ook Julius heeft een plaats in ons hart veroverd door zijn kijk op het leven,de toffe gesprekken en zijn uitgebreide kennis over de vogels en de dieren die hij in een eigen swahili – engels met ons deelde .
De variatie van de lodges is ons erg bevallen : Tarangire safari Lodge met zijn prachtig uitzicht en de toffe tenten is echt een aanrader.
Migunga Forest Lodge was niettegenstaande het restaurant ‘under construction’ was en de wel erg koude douches toch heel sfeervol.
Ikoma camp kon ons het minst bekoren : blijkbaar was er een misverstand over de boeking want men verwachte ons pas de volgende dag en de tenten waren niet overal even netjes . We kregen er wel echt het bush-gevoel (met bijkomende geur ) toen bleek dat er geen water was en een wasbeurt er dus niet inzat (hetgeen onze kinderen dan weer fantastisch vonden en zich er kostelijk hebben vermaakt). 

Het contrast met Mbalageti kon niet groter zijn. Zoveel luxe in the middle of the Serengenti was gewoon onwerkelijk en het prachtig uitzicht maakt het geheel helemaal af. Ook Plantation Lodge is een pareltje met een toffe sfeer . Het diner met onze gidsen ter gelegenheid van Mieke’s verjaardag met de prachtige taart en het ontroerende lied Malaika zal ons immer bijblijven.

De natuur en de wilde dieren waren buitengewoon .Vooral Tarangire met de prachtige olifanten,giraffen,impala’s,luipaarden maar bijzonder de Serengenti met de wilderbeast ,zebra’s , cheetahs, gieren, hyena’s en de prachtige natuur waren indrukwekkend . De laatste dag toonde Edwin ons zefs het ‘aardse paradijs ‘ met op een afstand van nauwelijks 1 Km leeuwen , olifanten, nijlpaarden,buffels . Het was gewoon perfect!!!
De krater was natuurlijk ook bijzonder maar het Serengeti gevoel bleef toch hangen, de wandeling met de Masai was een goede test voor onze conditie na zoveel uren in de jeep.
De laatste dag bleef een deel van onze bende met Gaspar en Edwin in de Plantation Lodge nog wat nagenieten terwijl een ander deel met Julius naar de markt in Arusha trok,…dachten we. Tijdens onze rit vertelde Julius dat hij bericht had gekregen dat zijn vrouw de dag voordien was bevallen en hij nodigde ons uit in zijn huisje op de mount Meru om zijn pasgeboren dochtertje te bezoeken. Het bezoek heeft ons erg aangegrepen en was voor ons,verwende westerling, een les in nederigheid
Je begrijpt dat het afscheid van onze gidsen ons zwaar viel en we hebben ons stellig voorgenomen contact te houden.
De transfer naar Zanzibar verliep perfect en Matemwe –beach is aan een prachtig strand gelegen en een goede duikplaats.
Toch bleef de heimwee naar het vasteland met zijn vriendelijke en fantastische mensen ons parten spelen en konden de vele blauwe plastic zakjes rond Stonetown ons niet echt bekoren.
De terugtocht naar Dar –es –Salaam verliep wederom vlekkeloos en de transfer naar de Slipway is leuk omdat je dan ook nog een stukje van de stad ziet,vooral dan als de chauffeur ook nog eens erg interessant bleek te zijn.

Nogmaals bedankt voor de goede organisatie en wellicht zeggen wij :tot ziens Tanzania !!!

Met vriendelijke groeten
Gerda, Guido, Dries, Carlos, Sophie, Eugenie, Michelle, Laurence, Jan, Mieke, Frederique