Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Hele geslaagde vakantie

Beste Marloes en Marjolijn,

We zijn gisteren teruggekomen van vakantie.
We hebben een heel geslaagde vakantie gehad. Door de 3 onderdelen leek het langer dan de 3 weken die het werkelijk waren. Ik moet nu al mijn best doen om de safari te herinneren. Aan de andere kant voelden we ons meteen thuis en liep het Swahili ook vloeiend.

Met Wayo was leuk en goed geregeld. Die Green Camps zijn mooi. Compleet en toch basic gevoel. Omdat het regenseizoen vroeger dan normaal was begonnen waren er al veel gnoes overgestoken, maar gelukkig 1 mooie crossing gezien. De periode in ons oude ziekenhuis was ook leuk om mensen weer te zien. Dus na die drukke 1e 2 weken was een weekje Zanzibar ook fijn. Matemwe is mooi met leuke kleine attenties (elke dag fles water, bloemblaadjes op je bed, verhaal voor slapen) en met name opvallend goed eten. 

Wel nog 1 dingetje: wij zijn zaterdagmiddag van Zanzibar naar Dar es Salaam gereisd met Coastal om 18u. Omdat we iets vertraging hadden kwamen we om 18:30 aan. Toen we aankwamen op dat (oude) nationale gedeelte van het vliegveld was het een beetje alsof alle passagiers (2x15) alleen werden gelaten, ineens stonden we met zijn allen bij de aankomsthal buiten. Sommige passagiers werden opgehaald door hun hotels in Dar. De enige mensen die er stonden waren taxi chauffeurs en een officiëel taxi regelmannetje die vertelde dat het transfer busje van Coastal niet meer reed omdat we te laat waren en transfers naar het internationale gedeelte van het vliegveld met de txi 10.000 TSH kosten. Er was nogal wat onduidelijkheid en een aantal passagiers hebben dit gedaan. Wij vonden het raar dat dit niet geregeld was en na 10 min kwam er dus wel een busje van Coastal en kwam het dus goed. Probleem is natuurlijk de liegende taxi chauffeur (die ik heb uitgescholden) en het gebrek aan informatie (bord/mannetje) van Coastal Air (die ik een mailtje ga sturen), maar misschien is het voor jullie een idee om bij soortgelijke gevallen ook een regel toevoegen bij de reisomschrijving ("transfer naar internationaal gedeelte door Coastal Air inbegrepen") zodat anderen zich niet laten oplichten.

In ieder geval helemaal goed geregeld en fantastische ervaring. Bedankt!

Groeten,
Rob en Danielle