Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Hyena die een gazelle had gevangen

Hoi Marloes,

Langs deze weg wilde ik je even laten weten dat het een fantastische vakantie is geweest. De organisatie was perfect. Bij onze aankomst in Arusha stond er iemand met ons naambordje te wachten en werden we snel naar onze lodge gebracht.

De volgende ochtend kwam Christopher, onze chauffeur, ons ophalen om verder die week met ons door te brengen. Een uitstekende gids die naast de grote dieren ook oog had voor alle andere dieren (kleine gekleurde love-birds) en natuur. Tussendoor hebben we nog de wandelsafari gedaan en daarbij ook de Colobus apen gezien, die zwart witte met lange haren. Apart hoor om zo te wandelen tussen de buffels en apen.

Ook de mountainbike safari is ons goed bevallen. Het grootste deel was gelukkig berg af. Onder de bananenplantages gefietst en daar een lokale lunch genoten. Weer verder op weg tussen de zebra’s en gazelles gefietst naar Lake Manyara met de nijlpaarden en pelikanen. Toch raar zo op de fiets en niet in de jeep. Je voelt je extra verbonden met de natuur maar blijft toch wel op gepaste afstand van alle dieren.

Een mooie ervaring hebben we in de Serengeti gehad met een hyena die een gazelle had gevangen. Binnen de kortste tijd waren er een dozijn hyena’s die luid ‘grommend’ aan de gazelle aan het trekken waren. We hoorden de botten kraken als ze doorgebeten werden. Jos heeft alles gefilmd met geluid !!
Een halfuurtje later stonden we ineens oog in oog met een drietal leeuwen op nog geen 4 meter afstand. Ze lagen gelukkig lekker te luieren en waren niet van plan onze richting op te komen. Kortom weer een fantastische dag zoals er al veel geweest waren. Elke dag een nieuw dier of situatie ontdekken.

Van alle lodges en tenten was die in de Serengeti voor ons het ultieme. Na terugkomst een warme douche krijgen en daarna rond het open vuur met elkaar een biertje drinken en de avonturen aanhoren van alle verschillende nationaliteiten. De kok heeft weer in zijn kleine keuken het onmogelijke bereikt door ons allerlei lekkers voor te schotelen. Daarna weer vroeg naar bed voor de volgende dag.
Op weg naar het vliegveldje waar we met een ‘flying doctors’ vliegtuigje naar Zanzibar zouden vliegen, kregen we als toetje nog een ‘Pangolin’ te zien. Die had zelfs Christopher in 20 jaar niet gezien. Vanuit het vliegtuig boven de wolken vliegend konden we de Kilimanjaro schitterend in de zon zien liggen. Een volgende uitdaging om die te gaan beklimmen !

Het eiland Zanzibar is inderdaad een uitstekende plek om bij te komen van alle emoties. Onze lodge in Matemwe Beach Village lag pal aan de zee! Wat een uitzicht.
Kortom een reis om nooit te vergeten.
Nog bedankt voor alles !

Hartelijke groet Jos en Christa