Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Leuke en ervaren gidsen

Beste Marloes,

Een beetje late reactie van ons, maar we zijn zo druk geweest en de vakantie zeker niet vergeten. We wilden jullie bedanken voor de ontzettend goed georganiseerde reis door Tanzania. Schitterende lodges gehad, prima vervoer en altijd op tijd, en leuke en ervaren gidsen. Eerst 4 dagen Zanzibar bij Fumba Beach Lodge, prachtige tent aan het strand (bij vloed), heerlijk eten, een mooi zwembad en erg vriendelijk personeel. 1 dag excursie naar Stone Town en de specerijtour gedaan, en 1 dag met Safari Blue snorkelen, schitterende koralen, vissen en zelfs een grote schildpad gezien, dolfijnen gezien en tenslotte een lokale bbq op een onbewoond eiland met hagelwitte stranden. Drinken en eten in overvloed en tijd genoeg om over het strand te lopen of nog even te zwemmen. De andere dagen lekker relaxen.
Vervolgens met een klein vliegtuigje terug naar Dar es Salaam, waar Mozes weer op ons stond te wachten om ons voor 4 nachten naar het Vuma Hills Kamp in het Mikumi Park te brengen. Van daar uit hebben we schitterende gamedrive’s gemaakt, zoveel wilde beesten gezien, olifanten, gnoe’s, zebra’s, giraffen,buffels, impala’s apen, nijlpaarden en zelfs parende leeuwen. Mozes zag alles. Ook hebben we nog een dagtrip gemaakt naar het Udzungwa Mountains Park, waar we een wandeling met een gids naar de Sanje watervallen hebben gemaakt, een tippel van een uur of vijf maar wel de moeite waard.

Daarna heeft Mozes ons in anderhalve dag naar onze dochter en schoonzoon in Ndala gereden met een overnachting in Dodoma. Een emotionele ontmoeting als je elkaar 1 jaar niet gezien hebt. Daar hebben we ons vijf dagen vermaakt met een bezoek aan het ziekenhuis waar zij werken, lokale marktjes bekijken, meedoen met een discoavond voor het ziekenhuispersoneel en gewoon lekker in de tuin zitten.

Om vervolgens met z’n vieren in 2 dagen naar Arusha te rijden in hun Landrover. Daar een hotel gezocht voor 2 dagen omdat daarna Christoff klaar stond om ons voor 3 dagen mee te nemen op safari. Eerst Tarangire Park, vervolgens Lake Manyara Park, om af te sluiten in de Ngorongoro Krater. Stuk voor stuk schitterende parken met ook erg veel wild. Ook Christoff wist ze allemaal te vinden. Een cheetah die een impala eet, een leeuw die een gnoe verorberd en verder alle bekende dieren.
Na nog 2 dagen in Arusha rond gelopen te hebben zijn we met een luxe bus naar Dar es Salaam gereden, 700 km., 11uur rijden voor maar 15 Euro. In Dar overnacht in het Bleu Pearl hotel, wat een luxe, met een zwembad op het dak en geweldige kamers. Toen nog 2 dagen in Kipepeo Beach lekker luieren aan het strand, zwemmen en zonnen om daarna weer door Mozes naar het vliegtuig gebracht te worden. De heen en terug vlucht met Swiss-air is ons ook prima bevallen, goede vluchttijden en prima verzorging onderweg. Maar aan alles komt een eind, zo ook aan deze onvergetelijke vakantie. Onze dochter is na 2 weken vakantie weer terug naar Tanzania voor anderhalf jaar maar het afscheid was nu niet zo zwaar als vorig jaar.
Nogmaals onze hartelijke dank voor de goed uitgestippelde vakantie en misschien gaan we volgend jaar nog een keer en willen dan zeker van jullie diensten gebruik maken.

Met vriendelijke groet,
Frans en Ria van den Hamer