Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Met pijn in ons hart afscheid genomen

Beste Marloes en Marjolijn,

Na twee weken Tanzania zijn  we weer thuis. Het was misschien wat minder spannend dan in 2012 maar toch weer geweldig.  
In Arusha werden we ontvangen door Gaudence. Hij heeft ons op sleeptouw genomen en  veel laten zien van Arusha en omgeving. We hebben een ontzettend leuke, gevarieerde en ook gezellige dag met hem gehad,  van Lake Duluti tot de markt, de Art Gallery,  Shanga en de koffieplantage.  

Vervolgens zijn we met George en James op stap gegaan.

Tijdens de wandelsafari met James hebben we kennis gemaakt met de kleinere dieren, planten en bomen. James heeft ons er heel veel over verteld en het is erg leuk om vanuit een andere setting naar de omgeving en prachtige natuur te kijken.

Ook van Tarangire en Rhotia hebben we heel erg genoten maar de top blijft toch de Serengeti. Wat een hoop dieren!! We hebben weer zoveel beleefd en gezien. Jagende leeuwen en jachtluipaarden, pas geboren olifantjes, vechtende nijlpaarden….. Prachtig kamp ook (Lobo) en ook gezellig want we kwamen hier een paar “oude bekenden” tegen waaronder kok John en gids Joseph. 

Helaas zat het er na een dikke week weer op en hebben we met pijn in ons hart afscheid genomen van supergids George die er werkelijk alles aan heeft gedaan om het ons naar de zin te maken en waarmee heel veel fijne uren hebben doorgebracht.

In Stone Town hebben we heerlijk gerelaxt. Serena Inn was heerlijk en we hebben in het hotel ook super goed gegeten. Op Mafia lekker gedoken. Prachtige lodge ook op Mafia en supervriendelijke staf. 

Kortom, het was erg de moeite waard!  Jullie bedankt  voor de goede organisatie (ook de transfer met Coastal is uiteindelijk goed verlopen.  Vanwege de drukte op de weg zijn we rechtstreeks naar het vliegveld gegaan want als je rond spitstijd aankomt is de Slipway niet haalbaar). We hopen in de toekomst nog eens terug te gaan naar Tanzania.

Met vriendelijke groet,
Luc en Jeanine