Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Onvergetelijke en goed georganiseerde safari

Beste Marjolijn en Marloes,

We willen jullie bedanken voor de goede organisatie van onze enorm geslaagde safari in het noorden van Tanzania en de relax-dagen op Zanzibar.
Prim was onze gids. Hij was heel goed op de hoogte van alle dieren met een speciale belangstelling voor vogels. Hij snapte als het ware het wild. Voorzag vaak wat er ging gebeuren.
We voelden ons erg prettig bij hem.
We zijn in Tarangire NP begonnen. We hoorden dat veel mensen dit park overslaan, maar dat is dan echt een gemiste kans.
Naast de Serengeti is dit voor ons het favoriete park.
We hebben daar zoveel olifanten gezien. Zelfs achter onze tent, waar een moederolifant heel duidelijk maakte dat we niet dichter bij haar jong moesten komen. Maar ook de natuur, het uitzicht bij de Tarangire Safari Lodge, schitterend gewoon.
De wandeling in Mto wa Mbu viel een beetje tegen. De locale lunch was wel erg leuk en lekker.
In Lake Manyara NP hebben we een nachtsafari gedaan.
Dat was wel spannend, zo in het donker op pad. Een gids voor op de auto met een zoeklicht en een ranger met een geweer. Daar hebben we ons eerste luipaard gezien.
Het Green Camp waar we overnachtten was voor ons als niet-kampeerders een hele belevenis en een geweldige ervaring. Ook daar ontbrak het ons eigenlijk weer aan niets. Heerlijk gegeten, lekker gedoucht in de buitenlucht enz.
Volgens Prim waren de “tree-climbing-lions” in Lake Manyara NP meer een verkooptruc en stond vooral mooi in de brochures en op internet. Dus dat we dat vooral niet moesten verwachten.
Maar natuurlijk zagen wij het de volgende dag pal voor ons neus gebeuren. Geweldig! Op een gegeven moment stonden we bijna onder de leeuw die boven de weg in de boom hing.
In Rhotia Valley hebben we het weeshuis bezocht. We hadden van onze plaatselijke voetbalvereniging tenues voor twee elftallen meegekregen. Die werden enthousiast ontvangen. We waren onder de indruk van het goede werk wat ze daar doen.
In de Ngorongoro crater werd de Big Five gecompleteerd met een neushoorn, al was die helaas wel erg ver weg. We hebben daar ook nog een Caracal gezien. Volgens Prim is die nog 10x minder vaak te zien dan het luipaard.
Voor we voor 3 nachten naar de Serengeti reden, waren we nog 1 nacht in de Ndutu Safari Lodge met de bekende genetkatten in het restaurant.
In het noorden van de Serengeti zaten we midden in de Migration. Het grootste deel van de duizenden en duizenden wildebeasts en zebra’s waren de Mara River al overgestoken. Overal waar je keek zag en hoorde je de wildebeasts. Ondanks dat we met het Olakira Camp aan de oevers van de Mara river stonden hebben we helaas geen oversteek meegemaakt. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken; wat een verrassend heerlijk en luxe kamp is dat, zeg.
Onvergetelijk.
We hebben er genoten! Voor het eten rond het kampvuur zitten, luisteren naar de verhalen van andere reizigers. Daarna aan tafel.
Knap hoe ze zo heerlijk en uitgebreid kunnen koken, met vrij eenvoudige middelen.
We hebben deze reis ter ere van ons 25-jarig huwelijk gemaakt. Het personeel wilde dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er werd gezongen en gedanst en we werden getrakteerd op een taart met tekst en kaarsjes. Leuke verrassing!
Van Prim hoorden we dat het voordeel van het noorden van de Serengeti is, dat je overal mag rijden en niet op de weg hoeft te blijven. In tegenstelling tot het midden van de Serengeti, waar ook de meeste toeristen heen gaan en je dan met 20 wagens rond een leeuw staat.
Dat was denk ik ook het sterke punt van deze reis met Explore Tanzania in samenwerking met Wayo:
Safari met eigen chauffeur en gids, overnachten in kleinschalige, luxe tented camps of lodges op de mooiste locaties en in alle rust zonder (al te veel) andere wagens van de natuur en beesten genieten!
Acht dagen safari was precies genoeg , maar we vonden het jammer om afscheid te moeten nemen van Prim en de Serengeti.

In Fumba Beach Lodge op Zanzibar was het goed toeven.
Heerlijk ontspannen, mooie huisjes zo pal aan zee.
Ook weer heerlijk gegeten.
Bezoek aan Stone Town gebracht , absoluut de moeite waard. Over de kleurrijke markt gelopen en door alle straatjes geslenterd.

Op de avond van de terugreis zijn we naar de Slipway in Dar es Salaam gebracht.
Dat was ook een succes, laatste beetje gewinkeld en lekker gegeten in The Waterfront restaurant.
Dat was allemaal weer goed geregeld.

We zijn in een totaal andere wereld geweest, hebben veel geleerd en gezien.
We zijn absoluut onder de indruk geraakt van dit mooie land en zijn vriendelijke mensen.
Prim heeft onze safari tot een succes gemaakt, complimenten voor hem! En voor jullie voor de goede begeleiding en adviezen vooraf, bv. voor de keuze van een Green camp.

Al met al dus een onvergetelijke en zeer goed georganiseerde vakantie gehad.

Fred, José en Jeffrey