Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Onze droomreis


Onze droomreis…

Hoi Marjolijn en Marloes,

Het idee voor onze ‘meiden droomreis’ ontstond zo’n 3 jaar geleden. We wilden heel graag nog met z’n drieën een onvergetelijke reis maken en kwamen zo op het idee om op safari te gaan. Viavia kwamen we in aanraking met Explore Tanzania en we werden direct enthousiast van de mooie foto’s en verhalen. Toen begon de voorpret eigenlijk al. Een jaar voor we vertrokken kwam Marloes helemaal naar Amsterdam gereden om samen met ons de reis samen te stellen.

Eind september was het dan zo ver. Laat op de avond kwamen we aan in Arusha en daar begon ons avontuur. En wat hebben we genoten. Vanaf de eerste minuut tot de laatste was alles perfect geregeld, sliepen we op bijzondere plekken en hebben we onbeschrijfelijk veel moois gezien. Onze gids Emmanuel was een uitstekende chauffeur en een goede spotter van alle dieren. Het is dan ook zeker dankzij hem dat we de ‘Big Five’ hebben gezien en meer! We begonnen onze safari vanaf Karama Lodge naar Tarangire National Park. Meteen veel moois gespot en het uitzicht vanaf Tarangire Safari Lodge is één van de hoogtepunten van onze reis. Vanuit Tarangire zijn we via Lake Manyara NP naar de Ngorongoro krater gereden. Ook hier werden we na een lange dag rijden beloond met een geweldig uitzicht vanaf Rhotia Valley Tented Lodge. Uiteindelijk eindigde onze safari met twee nachten kamperen in Green Camp in het noorden van de Serengeti. Kers op de taart van onze safari was dat we niet 1, niet 2, maar 3 crossings hebben mogen zien! En met, wederom, dank aan onze gids iedere keer vanaf een perfect plekje aan de rivier.

Om de reis ontspannen af te sluiten vlogen we vanaf Arusha nog voor 5 nachten naar Zanzibar. Ons houtje huisje van Cristal Beach Resort gaf een geweldig uitzicht over de blauwste zee en het witste strand dat we ooit hebben gezien. Dus dat ontspannen is meer dan goed gekomen.. 

We willen jullie bedanken voor een unieke, perfect geregelde reis. We hebben samen zoveel mooie herinneringen kunnen maken, welke we nooit meer zullen vergeten!

Veel liefs,
Bianca, Laura & Esther