Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Reis met kinderen Tanzania en Zanzibar

Beste Marjolijn

9 dagen safari in Lake manyara, Serengeti en Ngorongoro krater en 6 dagen genieten op Zanzibar waren geweldig. Boven verwachting. De eerste 9 dagen waren vanaf het begin een dieren festijn. Alle beesten die er rondliepen hebben we gezien (de big five is gelukt!). George onze gids en chauffeur had er vreselijk veel plezier in om ons alle dieren te laten zien. Hij bleef zoeken en zag de dieren altijd eerder dan ons. Het is ons niet gelukt een cheetah of luipaard eerder te ontdekken dan George. De Olifanten, Zebra`s en Giraffen leken bijna aan te raken. Het op 5 meter afstand staan van Nijlpaarden was heel bijzonder. Dat je onderweg ingehaald wordt door struisvogels en antilopes is een ervaring. Als een leeuw een levend zebra jong opeet, een paar meter naast je jeep, is dat indrukwekkend.
De lodges waren uitstekend, we hebben prima gegeten en gedronken.Wat liggen ze op mooie plekken in de natuur. En wat zijn al die mensen daar vriendelijk en willen ze graag met je in gesprek. Verassend was ook de kleurige kleding van de mensen en met name de vrouwen. Dit ondanks hun armoede.

Een bezoek aan de maasai was indrukwekkend. Hun principes en wijze van leven moet je gezien hebben.

Zanzibar was na een paar uur vliegen heerlijk ontspannen. Een bounty strand voor ons bijna alleen. De lodge had maar tien huisjes, dus maar twintig gasten. Alle ruimte en aandacht.Wat erg mooi was, was de Blue safari. Een hele dag met een dhow (boot) op stap. Dolfijnen zien, zwemmen in een mangrove bos, snorkelen boven het koraal en lunch op een onbewoond eilandje maakten de dag onvergetelijk. Uiteraard mocht de spice tour niet ontbreken. We zijn heel wat wijzer geworden en hebben heel wat spices in hun natuurlijke omgeving gezien. De zanzibar Coke is voor ons persoonlijk op dertig meter hoogte uit de palmboom gehaald. Verse cocosnootmelk, heerlijk

Wij hebben genoten. Wat wij ook zeer gewaardeerd heben is jou uitstekende organisatie. waar we ook heen gingen, er stond altijd iemand ons op te wachten, papieren, tickets ed ontvingen wij ter plaatse op tijd. Zorgeloos.Het gaf ons volledig de tijd om te genieten.

Bedankt.
Familie Sweers

Verslag van 10 jaar oude Josephine

Ik heet Josephine en ik ben in de kerstvakantie 2004 naar Tanzania geweest. Ik was toen 10 jaar.

Het was heel leuk, we zijn met het vliegtuig erheen gevlogen en toen zijn we daar in een lodge blijven slapen. Die dag daarna zijn we met de jeep naar onze volgende lodge geweest. Vanaf toen gingen we iedere ochtend vroeg met de jeep het park en ’s middags weer naar de volgende lodge rijden. We hebben heel veel leuke dieren gezien ook een keer lag er een leeuw 2 meter van onze jeep vandaan. Het was héél leuk en we hadden een heel aardige gids hij heet James. Na 8 dagen safari zijn we met een vliegtuigje naar maffia eiland geweest. Daar was het ook heel leuk. We zijn 2 keer gaan snorkelen, er waren hele mooie vissen en een kleurrijk koraal. Het was daar lekker warm, soms iets té!
Met oud en nieuw was het ook heel leuk. Toen kregen papa en mama een 9 gangen diner!!! Maar ik niet, ik kreeg frietjes.
Het was echt een heel leuke vakantie!!!!