Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Reis naar Tanzania en Zanzibar


Beste Marloes en Marjolijn,

We hebben ontzettend genoten van de reis naar Tanzania en Zanzibar.

De organisatie was echt perfect, we hoefden zelf nergens aan te denken en niets te regelen dus hadden alle tijd om te genieten.

We waren erg blij met onze gids Leonard, ontzettend vriendelijk en gedreven. Hij heeft ons erg veel verteld over de dieren en de manier waarop ze leven.

We hebben in totaal 6 parken bezocht: Arusha, Tarangire, Lake Manyara, Lake Eyasi, Ngorongoro en Serengetti.

In Arusha hebben we het prachtige groene park bezocht, een kanosafari gemaakt en een koffieboerderij bezocht.

In Tarangire hebben we genoten van de Tarangire Safari Lodge en prachtige gamedrives gemaakt waarbij we ontzettend veel dieren hebben gezien. We hebben erg gelachen om een groep olifanten die vlak voor ons een bad nam en heerlijk met de baby olifantjes in de modder lagen te rollen.

Lake Manyara was prachtig groen en de locatie van de Green Camp was schitterend. Wel 30 olifanten liepen voor het kamp langs om te gaan drinken bij de rivier. Onze avond werd alleen verstoord doordat het zwart zag van de bugs/termietjes waardoor we na het eten meteen onze tent in zijn gevlucht, ook dat is de natuur. Bijzondere van het slapen in een tent is toch wel de spannende geluiden die je hoort van de dieren om het kamp.

Lake Eyasi was weer een heel andere ervaring. De Kisima Ngeda Lodge was super, echt een paradijsje. We hebben 2 stammen bezocht, de Datoga stam waar ze armbanden en speerpunten smeden. De volgende ochtend vroeg hebben we gejaagd met de Hadzabe stam, wat een ervaring. We hebben 2,5 uur achter 3 mannen met pijl en boog aangerend door de prikkelstuiken, om uiteindelijk met 2 vogeltjes thuis te komen. Daarna kregen we nog les in het schieten met pijl en boog.

Na een overnachting in Rhotia Valley Lodge, waar we het kinderhuis hebben bezocht (hier wordt echt schitterend werk verricht) hebben we de Ngorongoro krater bezocht. In de krater hebben we ook veel dieren gezien maar helaas geen neushoorns. Na de krater zijn we via een lange rit door de schitterende natuur naar het zuiden van de Serengetti gereden en kwamen uiteindelijk aan bij Ndutu Safari Lodge, alweer een paradijsje. 

De volgende morgen hebben we na een vroege gamedrive en heerlijk ontbijt de reis vervolgd naar het noorden van de Serengetti, bij Kogatende. Het meest bijzondere wat we onderweg hebben gezien is een termite hill die helemaal vol lag met leeuwen. Bij Kogatende spelen de meest indrukwekkende taferelen zich hier af in en om de Mara River. We zijn getuigen geweest van 3 spectaculaire crossings waarbij de gnoes over rotsen moesten springen en door krokodillen werden meegesleurd. Ook zagen we hoe een volwassen zebra binnen 3 minuten compleet werd opgegeten door 3 enorme krokodillen. Hier hebben we 3 nachten in het prachtige Green Camp geslapen. Indrukwekkend hoe de staf met hele beperkte middelen het voor elkaar krijgt om zeer smakelijke en gevarieerde maaltijden te bereiden. 

Na alle indrukken, vroeg opstaan en lange dagen op safari zijn we nog 8 dagen naar Zanzibar geweest. De vlucht er naartoe was al een belevenis op zich. Na een overnachting in Stone Town zijn we naar Fumba Beach Lodge gegaan en zijn daar een week lang verwend door rust, ontzettend vriendelijk personeel, heerlijke maaltijden en zon, zee, strand. Hier vandaan hebben we een snorkeltour gemaakt, een kruidenboerderij bezocht en in het zuiden bij Kizimkazi met dolfijnen gezwommen en zelfs walvissen zien springen.

Bedankt voor deze onvergetelijke reis. 

Bert, Ada, Demi en Lars