Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Reis Tanzania en Zanzibar met kerst

Beste Marjolijn!

Mambo vipi? Safi?
Ik heb wat van mijn Kiswahili op kunnen halen dankzij James onze vrolijke gids uit Arusha!
Zoals beloofd, sturen wij je een email met onze bevindingen van onze 16-daagse reis door Tanzania en Zanzibar.

Ik weet eerlijk gezegd niet waar en waarmee ik moet beginnen. Vanaf het moment dat we het vliegtuig instapten tot onze terugkeer is alles, maar dan ook alles boven verwachting goed gegaan. Wij zijn gewend om eenmaal op reis alles ter plekke te regelen wat betreft accomodaties en verdere excursies. Lange leve het reizen op maatwerk! Overal stond iemand klaar met een naamboordje (voornaam dus, wat het nog aandoenlijker deed lijken), lunchpakketjes stonden al klaar in de auto, James regelde alle entreegelden voor de parken, koffertje werd overal meegesleept door Masai die klaarstonden.....zo kan ik wel blijven doorgaan!
Bij de Plantation Lodge bleken we voor 2 nachten de Honeymoon suite te hebben gekregen (!), we wisten niet wat we zagen tot we naar binnen liepen. Bij de Emerson & Green was het geen Kipembe kamer maar de Lavender Room, in Matemwe kregen we een 2e nacht aangeboden in de suite (omdat onze standaard kamer voor een Engelse familie beter uitkwam!). Voor het “ongemak”, kregen we ’s avonds nog een fles wijn van het management aangeboden....Ronald en ik hebben nooit zulke meevallers, en met deze reis denk ik op al onze enorme meevallers voorlopig te moeten en kunnen teren!
Ons geluk hield niet op met de onverwachtse upgrades, maar ook door wat we allemaal hebben kunnen zien in de verschillende Noordelijke Parken van Tanzania. We hebben zelfs een Serval Cat op onze eerste dag kunnen zien. Zelfs James was daar erg blij mee! Ook hebben we na een tip van een andere gids een enorme opgerolde pithon kunnen bewonderen in een hoge boom op de Serengeti bij Seronera!

In het Ngorogoro Krater hadden we de druk enorm opgevoerd voor James omdat we een paar Amerikanen die ook in de Plantation Lodge waren opgeschept hadden dat ze 3 rhino’s gezien hadden. Dus moeten wij er 4 zien!!! Arme James...hij werd lijkbleek! En toch is het hem gelukt!!!! Bij elke rhino ging hij zowat uit zijn dak....bij de 4e......was hij geslaagd voor de test!! Alleen jammer dat we dat niet meer aan de Amerikanen konden doorvertellen!

Ook weer zoiets....we keken enorm tegen de lange wachttijd op het vliegveld van Dar. Onze verbazing was dan wederom groot toen we van de chauffeur een rondleiding door Dar kregen om vervolgens afgezet te worden bij Slipway waar we een aantal uren heerlijk konden slenteren en Japans eten...zo gaat de tijd enorm snel voorbij! We hadden een hele andere voorstelling van het Slipway gebeuren...meer in de trend van...een van de Valk restaurant bij de luchthaven en voor de rest helemaal niks! Trouwens bedankt voor het bevestigen van de tickets!

Kerst en Oud & Nieuw is- zoals we het ook wilden -een beetje langs ons heengegaan. De bediening deed er alles met succes aan om ons te verwennen! Ik kan gerust zeggen, ondanks het vele zandhappen en de bumpy rides, ik deze vakantie de stempel “meeste (luie) ontspannen en verwende vakantie” ooit kan noemen. Hierbij geef ik ook aan dat het niet bij deze ene keer zal blijven. We hebben natuurlijk andere landen op ons verlanglijstje maar het Zuiden van Tanzania staat er ook op en dan weten we ook dat we weer een beroep op jou zullen doen.

Je weet wat je klanten willen en verwachten en daar anticipeer je fantastisch op, mede dankzij de geweldige en professionele samenwerking met het safaribedrijf daar. Kleine dingen maken het gewoon zo waardevol voor ons. Een Tanzaniaans mapje waar je vouchers in komen via de post, een persoonlijk gerichte kaart met het logo van je bedrijf bij terugkeer, je onverwachtse en vrolijke ontmoeting in Karatu....
Je begrijpt het....ik heb een enorme dip gehad afgelopen vrijdag...en begin nu een beetje weer terug op aarde te komen. Ik ben net als jij een kind van Afrika en het doet elke keer pijn in mijn hart het te moeten verlaten en helemaal na zo’n zeer bijzondere, onvergetelijke en betekenisvolle reis ....alsof ik mijn veilige thuishaven verlaat.....MAAR de deuren zijn niet gesloten, slechts op een tijdelijk kier!

We weten je zeker te vinden wanneer Afrika ons weer roept!
Marjolijn, uit de grond van mijn hart zeg ik....Asante Sana & geen Kwaheri maar Baadaye!!!
Groetjes, Ronald en Jeantine