Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Rondreis Tanzania

Beste Marloes en Marjolijn,
Wij hebben zojuist ons fotoboek met 120 pagina’s van onze reis naar Tanzania ontvangen. Wat was het een prachtige vakantie!
Allereerst de voorbereiding. 
Jullie persoonlijke benadering hebben wij erg op prijs gesteld. Wij vonden het heel fijn dat we jullie altijd konden bellen voor tips etc. Bij aankomst in Tanzania stond George, onze gids en chauffeur, ons op te wachten. Het voelde meteen goed! Tijdens onze rondreis hebben we heel veel van hem geleerd. Hij vertelde met zoveel passie over de dieren en zijn land! Bovendien is hij een uitstekend chauffeur. Hij had een goede neus voor het opsporen van wild, hij stopte de auto en voordat wij iets hadden gezien, wees hij ons op een leeuw, hyena etc. Als we ooit weer naar Tanzania gaan, en dat doen we zeker, willen we weer George als gids.
Wij hebben in 2 weken diverse parken bezocht. De verscheidenheid aan natuur heeft diepe indruk op ons gemaakt. Jullie hebben ons aangeraden om te beginnen in Arusha National Park, een prachtig groen park!! Daarna vertrokken wij naar Tarangire National park, een park wat bij ons favoriet is. Wat een prachtig park en zoveel dieren! De kleuren, de rust en de weidsheid staat ons nog steeds voor ogen. Hierna zijn we naar Lake Manyara National park geweest. Tenslotte naar Serengeti, over een weg die we nooit zullen vergeten. Het park heeft een prachtige natuur, weids, dor, groots met een indrukwekkende fauna.
De Ngorongoro krater hebben wij als laatste bezocht. Jammer dat we daar niet zoveel verschillende dieren hebben gezien, voornamelijk gnoes, zebra’s en buffels. Maar het is wel een hele bijzondere belevenis om binnen in de krater zoveel dieren te zien. Onze hoop was gevestigd op het zien van de voor ons nog ontbrekende neushoorn maar helaas. Een goede reden om nog eens een keer terug te keren. 
De accommodaties overtrof onze verwachtingen: Tarangire Treetops lodge, was een absoluut hoogtepunt. Een luxe kamer in een boom! 
Maar ook Plantation Lodge, waar we 2x hebben gelogeerd was prachtig. De ene keer sliepen we in het Garden house en de andere keer in het Family house met een heerlijk brandende openhaard bij aankomst! Migration Camp was kamperen met allure!! We waanden ons in de Engelse kolonie tijd. De ondergaande zon was hier onvergetelijk. 
Wij werden hier ‘s-avonds verrast door een buffel voor onze tent en een nijlpaard op een paar meter afstand. ‘s-Nachts werden wij wakker door het geluid van grazende nijlpaarden rondom onze tent. Ook de game walk was zeer exciting.
De service was overal perfect en het eten was overheerlijk. Zelfs de was werd gratis gewassen in Migration Camp en Tarangire Treetops. 

George was een hele gezellige gids, zijn gevoel voor humor, zijn kennis van de natuur en zijn bescheidenheid hebben grote indruk op ons en onze kinderen gemaakt. Ook vertelde hij met diep respect over de betrokkenheid van jullie beiden bij het land Tanzania, de inwoners en met name de gidsen die voor jullie werken.
Kortom een safari om nooit te vergeten! Hierna zijn we naar Zanzibar gevlogen, met een 1 motorige Cessna!!!(we hebben het overleefd) en een week in Breezes Beach Club gelogeerd. Het hotel was prima maar het lag in de middle of nowhere zodat we van Zanzibar weinig hebben gezien. We zijn nog naar Stonetown geweest en voor de rest lekker uitgerust.

Zoals gezegd we gaan zeker nog een keer terug naar Tanzania en zullen jullie organisatie een ieder aanbevelen. 

Nogmaals bedankt
Groeten Ed, Ineke, Paul, Sophie en Roderick Standaart