Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Safari aaneenschakeling van indrukken


Beste Marjolijn en Marloes,

We zijn alweer ruim 2 weken terug van onze fantastische reis in Tanzania en we zijn nog steeds aan het nagenieten. Het is een prachtig land, met vriendelijke mensen en een goede keuken. Het was een aaneenschakeling van indrukken en alles was perfect georganiseerd. De verschillende accommodaties waren allemaal even super. Graag willen we onze ervaringen en mooie herinneringen met jullie delen. 

Kilimanjaro
De beklimming van de Kilimanjaro was een geweldige ervaring. Het was af en toe best zwaar, voornamelijk door de hoogte- en temperatuur verschillen, maar African Walking heeft ons perfect begeleid naar de top van "Kili". We zijn erg goed geïnformeerd voorafgaand aan de beklimming door de gids en ook tijdens de tocht werden we dagelijks “gebrieft”. De Lemosho-route was bijzonder mooi en afwisselend, en vooral perfect voor de acclimatisatie. We hebben erg genoten van de overweldigende natuur en afwisselende landschappen. En dan de top bereiken van de Kilimanjaro, daar hadden we enorm naar uit gekeken en we waren zeer blij dat we met zijn viertjes op de top hebben gestaan, het was indrukwekkend mooi! 

Safari
Daarna hebben we een geweldige safari beleefd, en ook hier zijn we prima begeleid door onze privé chauffeur en gids Joseph. Hij heeft ons laten kennis maken met het “Wildlife” van Tanzania, maar ook met de locale bevolking. We hebben tijdens onze safari 4 nationale parken bezocht, Tarangire National Park, Lake Manyara, de Nogorogoro krater en het Noorden van het Serengeti National Park (minder druk en toeristisch). Alle parken hebben we verschillend beleefd en hadden allen iets moois en bijzonders qua dieren, natuur en/of accommodatie. Ook hebben we een aantal extra excursies gemaakt (avond/nacht game drive, mountainbike tour, wandeling met gids door de bananenplantages en een bezoek aan een weeshuis), die zeer de moeite waard waren. Tijdens de game drives hebben we het geluk gehad alle dieren van de BIG FIVE te zien, hoewel de luipaard zich niet zo heel graag voor ons wilde laten zien. We hebben vooral veel zebra’s, gnoes, olifanten en leeuwen gezien..

Tijdens de safari reis hebben we overnacht in prachtige (tented) lodges en safari kampen. In de Tarangire Safari Lodge hadden we vanaf het terras uitzicht over een deel van het Tarangire National Park en een rivier waar veel dieren verkoeling komen opzoeken en drinken. We hebben heerlijk gegeten en lekker kunnen afkoelen in het zwembad na de gamedrives. In het Lake Manyara hebben we in het Green Camp geslapen. Dit was echt een belevenis, want je slaapt midden in de natuur. Heel veel bewondering voor de mensen die ons zo goed verzorgd hebben. Daarna hebben we overnacht in de Rhotia Valley Tented Lodge, ook een hele mooie plek om te overnachten. Het wordt geleid door twee Nederlandse artsen en ze ondersteunen vanuit de lodge een weeshuis, echt een mooi project. Na de Nogorongoro krater, hebben we overnacht in de Ndutu Safari Lodge, waar we helaas laat in de avond aankwamen. De huisjes waren eenvoudig maar comfortabel, en we hebben heerlijk gegeten. In het Serengeti National Park hebben we drie nachten overnacht in het Ubuntu Camp. Dit was werkelijk een fantastische ervaring. 

De verzorging was echt fantastisch en de tenten meer dan luxe. Elke avond werden we verwend met een drankje bij het kampvuur en een heerlijk diner. Het was ook erg gezellig om tijdens het kampvuur ervaringen met andere mensen te delen en gezamenlijk te eten. Hierdoor ontstond een gezellige en ongedwongen sfeer. Helaas was de migratie van de wildebeesten al voorbij, maar we hebben wel heel veel "Wildlife" gezien in het park. Ook konden we de laatste dag nog de zwarte neushoorn toevoegen aan de Big Five lijst. We hebben ons hebben laten informeren dat de zwarte neushoorn heel zeldzaam is. 

Zanzibar
Op Zanzibar zijn we vier dagen even heerlijk bijgekomen van alles, dat was erg relaxed! We hebben met een gids een oversteek gemaakt door het water toen het eb was en veel zee egels, zeesterren en koraal gezien. Ook een fantastische belevenis was de snorkeltocht, waarbij we ook nog het geluk hebben gehad met dolfijnen te kunnen zwemmen. Een prachtige afsluiting van de vakantie.

Marjolijn en Marloes, we willen jullie heel erg bedanken voor de prachtige en onvergetelijke reis die jullie voor ons hebben samengesteld. Als we van mensen horen dat ze overwegen naar Tanzania gaan, dan zullen we ze zeker op Explore Tanzania wijzen!

Groetjes van Edwin, Sandra, Roger en Cynthia