Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Safari Noord Tanzania

Inmiddels alweer 2 weken in Nederland. Wat hebben we genoten van onze reis. 

Onze gids heeft zeer zeker bij gedragen aan het slagen van onze safari. Onze complimenten voor Leonard, top gids! Hij heeft ons laten kennis maken met wildlife maar ook met het land Tanzania. We hebben mede door hem Tanzania in ons hart gesloten.

We hebben tijdens onze safari 4 nationale parken bezocht.
1) Tarangire National Park.
Wat hebben we hier veel gezien, teveel om op te noemen. Heel veel olifanten waar dit park ook om bekend staat. Zelfs een luipaard met 2 jongen vanaf een paar meter afstand!
Meerdere gamedrives verspreidt over 2 dagen gemaakt, waarvan ook 2 x een prachtige zonsopkomst gezien.
Tarangire Safari Lodge is een aanrader om te verblijven, ruime “tenten” met een eigen douche en toilet. Er is ook een zwembad om even lekker in af te koelen na een gamedrive. Vanaf het terras heb je uitzicht over een deel van Tarangire National Park en een rivier waar veel dieren verkoeling komen opzoeken en drinken. In het kamp kwamen er regelmatig olifanten op bezoek.

2) Lake Manyara.
Dieren spotten is lastiger hier door de dichte begroeiing. Hier hebben we ook een nachtsafari gemaakt. Wat een leven is er s’nachts, buffels, nijlpaarden, hyena’s, zebra’s, civetkatten, giraffen, wildebeesten en een uil gezien.
We hebben overnacht in Rothia Lodge. Super plek om te overnachten, ze ondersteunen vanuit de lodge een weeshuis waardoor ook weer 60 gezinnen kunnen leven. 

3) Nogorogorokrater.
Vroeg in de ochtend vertrokken naar de krater. Leonard heeft ons via binnen wegen (hoewel wegen, er was net te rijden!) langs allerlei dorpjes  naar de krater gereden. Hier is het wel een stuk drukker met auto’s. Wat een wildlife ook hier weer, buffels, leeuwen, struisvogels,  gazelle, antilopen, apen, zebra’s, wildebeesten, kraanvogels, flamingo’s en op zeer grote afstand 2 neushoorns.
Vanuit de krater zijn we verder gereden weer via een spectaculaire weg waar we veel massai dorpjes hebben gezien. Op een gegeven moment zagen we een massai jongetje naast een giraffe staan. Prachtig om te zien hoe mens en dier hier samen leven.
We hebben overnacht in Ndutu Safari Lodge. Dit is een lodge echt in the middle of nowhere! In dit gebied hebben we s’ochtends vroeg een gamedrive gemaakt, wat een mooi gebied. Hier een drinkende leeuw en een cheetah gezien. Het zou de moeite waard zijn geweest om hier nog wat langer te blijven.

4) Serengeti National Park.
De weg vanaf Ndutu naar de Serengeti was 1 lange gamedrive, leeuwen, hyena’s, olifanten en zelfs een luipaard in een boom met vlak daaronder een olifant!
We hebben 3 nachten geslapen in het Green Camp, wat een ervaring. Na een gamedrive met een drankje bij je eigen kampvuur. Wat kunnen ze met weinig een maaltijd in elkaar zetten. S’nachts in bed hoor je zelfs hyena’s op afstand.
Helaas was de migratie van de wildebeesten al voorbij. Uiteindelijk hebben we nog wel een grote groep wildebeesten gezien die op weg waren naar het  Zuiden. 

Op de laatste dag hebben we een neushoorn met jong op een paar meter afstand gezien, gaaf! Nu is de Big Five echt helemaal compleet op foto.

Wat een reis, we hebben genoten!

Familie Kok