Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Safari Tanzania en Pemba

Beste Marjolijn,
Na anderhalve week weer in Nederland zijn we nog steeds aan het acclimatiseren. Want we hebben zoveel gezien, zoveel gedaan en zoveel avontuur beleefd!! Onze reis was super en we hebben Tanzania als geweldig ervaren. 

Je hebt ons een reis geboden die precies op onze wensen was afgestemd en alles was perfect georganiseerd. Met GMT hebben we Arusha ontdekt met onze gids Felix. De koffie bij hem thuis was een goed voorbeeld van de oh-zo-aanwezige Tanzaniaanse gastvrijheid. Wij kunnen zeker wat meer karibu-mentaliteit in Nederland gebruiken... De safari was een unieke ervaring. Onze gids Felicien bleek een wandelende encyclopedie en onze nieuwsgierige aard is volledig verwend! Als voormalig leraar wist Felicien alles over vegetatie, dieren en cultuur. Gelukkig wilde Felicien de massa ontwijken en gingen wij off the beaten track. Tijdens de heerlijke maaltijden hebben we veel gesprekken over Tanzania en Nederland gevoerd, bijvoorbeeld over ons melkoverschot en hun melktekort...

Overigens hebben we een plezierige combinatie gehad tussen de Moivaro lodge, Migunga Camp, luxe kamperen in Tamarind en het basic kamperen. Vooral het kamperen is een vreemde gewaarwording. Aan de ene kant is het superlux door de service, de aanwezigheid van gids, kok en 2e kok maar tegelijk onder primitievere omstandigheden (sanitair, olifant die de zoetwatervoorziening komt slopen, weggespoelde tenten). De diversiteit was erg leuk.

Pemba is weer compleet anders dan Noord-Tanzania, maar net zo interessant. We hebben geweldig gedoken want de riffen zijn nog zo mooi en gezond. Ook onze advanced cursus en Naturalism Specialty was goed aangeboden. Nancy, onze instructeur, is zeer bekwaam. De lodge is heel gezellig en er werken geweldige mensen! Met Raf en Cisca, de eigenaren, drinken we binnenkort zelfs een biertje in Amsterdam. De duiksafari was echt bijzonder. Zo te kamperen onder de sterren op een onbewoond eiland; paradijs op aarde bestaat dus echt...

Onze complimenten voor het safaribedrijf waar je mee samenwerkt. Ze hebben bewezen dat hun gasten op nummer 1 staan. We willen zeker terug om Kilimanjaro te beklimmen. Dat willen we dan absoluut via jullie doen!

Nogmaals bedankt en we komen terug... Asante sana!!
Pieter en Geke