Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Selous River Camp en Zanzibar


Beste Marloes en Marjolijn,

De ervaring is eigenlijk te indrukwekkend om in het kort goed onder woorden te brengen, maar toch een poging:

We hebben enorm genoten van de safari en het verblijf in Selous River Camp, het is veel te snel voorbij gegaan. Tijdens de safari's hebben we veel wild gezien, eigenlijk alles, behalve luipaarden. Op de dag van aankomst zijn we meteen met de boot de Rufiji op gegaan. Jason en Belinda hadden bedacht dat dit wat rust zou geven na de lange heenreis. Was een prima idee, rustig op het water nijlpaarden, krokodillen en giraffes observeren en lunch op een zandbank. De andere dagen hebben wij twee safari's met de jeep gedaan met een wandelsafari en rustdag er tussenin. Het hele team van Selous River Camp was perfect, alles was prima geregeld en alles en iedereen is gericht op een zo aangenaam mogelijk verblijf. Die hutten zijn trouwens prima, meer luxe dan we vooraf hadden bedacht. Wat een mooi plekje is het toch, en de nachtelijke geluiden van aapjes in de boom boven de hut en plonzende nijlpaarden vergeet je nooit meer. Zo'n rustdag met alleen een wandelsafari is heerlijk, wat kom je daar tot rust in een luie stoel op het terras bij de bar met uitzicht op de rivier!

In het park hebben wij zeggen en schrijven één hele (jonge mannetjes) olifant gezien. Op de weg terug naar het camp zaten we daar zelfs een beetje over te morren. Net voor de parkeerplaats van het camp komen we een hele olifantenfamilie tegen die rustig liep te grazen in het bos langs de toegangsweg. Even later stonden ze zelfs bij de receptie. 

De gidsen en de chauffeur waren zeer goed en met de bewaking door de Masai ga je gerust naar bed.   

Het vliegen met Coastal was ook prima, nog bedankt voor die suggestie. Alleen de wachtruimte op het vliegveld van Zanzibar voor de vlucht naar Dar Es Salaam daar hebben het maar even niet over...

Het verblijf op Zanzibar was ook prima. Het Royal Zanzibar Beach Resort ligt wel helemaal in het noorden maar was relatief rustig. Het heeft 88 kamers  en die waren allemaal bezet maar het terrein is groot en er zijn genoeg faciliteiten, dus je hebt niet het idee dat het vol zit. Op zich wel een hele omslag hoor, zo vanuit de rust van Selous naar een beach resort. We hebben nog een uitstapje gedaan naar Stone Town en Prison Island. Wel een belevenis in zo'n sloep op een niet al te rustige zee, maar wel dolfijnen gezien.

Buiten het feit dat we erg genoten hebben van de natuur en de dieren zijn we ook zeer getroffen door de vriendelijkheid en vrolijkheid van de mensen. 

Nogmaals bedankt voor de perfect georganiseerde reis, het was super. We zullen jullie zeker aanbevelen.

Met vriendelijke groet,
Martine, Loek, Marloes en Carlijn Weerd