Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Tanzania heeft grote indruk gemaakt

Hallo Marjolijn,

Het was onze wens om samen met onze kinderen van 18 en 16 jaar een bijzondere reis te maken. Na wat op internet gesurft te hebben, kwamen we op jouw website terecht. Ik moet zeggen, deze springt eruit! Veel informatie en erg overzichtelijk. Daarom hebben we informatie bij je opgevraagd wat de mogelijkheden voor ons waren. Na wat heen en weer gemaild te hebben, kwam daar ons zeer aantrekkelijke reisvoorstel, waar we op in zijn gegaan. Het heeft onze hoge verwachtingen nimmer teleurgesteld! Bij aankomst in Arusha werden we opgewacht door onze gids James, die onze de eerste week in Tanzania heel goed heeft begeleid, wist steeds maar weer met z'n jeep de mooiste "first class"-plekjes te krijgen, waardoor we schitterde foto's hebben, die een zeer dierbare herinnering zijn van deze vakantie. Na het prachtige Lake Manyara was het erg leuk om midden in de Serengeti jouw hoofd boven een jeep uit te zien komen! Wat is de wereld toch klein! 

Het voordeel van een reis "op maat" is dat je zelf eventueel, wanneer dat mogelijk is, wat wijzigingen in het programma aan kunt brengen, zo hebben we een morgen "rust" in Ikoma Camp ingelast, waarbij we met een gids een wandeling hebben gemaakt. Na de Serengeti was de Ngorongoro-krater zeker ook een hoogtepunt, waarbij het oversteken van een neushoorn vlak voor onze jeep zelfs voor James bijzonder was. 

Onze week op Zanzibar was ook geweldig. Ons verblijf op Pongwe Beach was heel bijzonder, mede door onze grotere kinderen, die graag contact met hun leeftijdsgenoten zochten, bij de staff. Emailadressen werden uitgewisseld. Jammer was het dat het te hard waaide om te snorkelen, maar aan de andere kant bracht die wind ook de heerlijke verkoeling, zodat het niet te warm was. We zijn nog een dagje naar Stone Town geweest, House of Wonders en het slavenmomument bezocht, de vismarkt (vooral de geur) zullen we nooit weer vergeten. 

Marjolein, deze reis heeft een zeer grote indruk op onze gemaakt, ook de gastvrijheid van de mensen heeft ons getroffen. Maar ook mede dankzij de voortreffelijke organisatie van deze reis, is het zo'n groot succes geworden en zoals ik al eerder zei, je hebt een tien met een griffel verdiend!

(P.S. Je kunt gerust onze referenties doorgegeven aan "twijfelaars"!).

Hartelijke groeten van Luuk, Margreet, Marlou en Christiaan