Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Trouwen Tanzania

Hallo Marjolijn,

We zijn weer een beetje gewend en hebben alweer drukke weken achter de rug.
De reis was prachtig! We hebben enorm genoten. Bedankt voor alle superideeen en de verwezenlijking daarvan!
Het trouwen en alles erop en eraan zijn onvergetelijk! De sfeer was zeer relaxt zoals wij ons dat hadden voorgesteld. We genieten nog steeds na.
De accommodaties waren ook fantastisch. De lodges in de natuur vonden we het mooist. De twee verschillende lodges op Zanzibar waren ook prachtig. 
Tarangire heeft veel indruk gemaakt. Bij zonsopkomst waren we getuige van een bijzonder mooi spektakel van de waterbuffels, olifanten en zebra’s naar de rivier. 
Eigenlijk is er niets wat geen indruk gemaakt heeft: snorkelen in het zuiden van Zanzibar, het planten van onze boom bij Rhotia Valley, Arusha, zonsondergang bij Lake Eyasi, jagen met de Bosjesmannen, vliegen met kleine vliegtuigjes, de Ngorongoro krater, de Serengeti, Stonewown, de champagne op het nog mooiere strand in het noorden van Zanzibar, ga zo maar door…
Met James hebben we het ook goed gehad tijdens de safari.
De wandelsafari met Jean heeft ook veel indruk gemaakt. Op een andere manier met de natuur bezig zijn was zo rustgevend. We zijn inderdaad ‘poe-experts’ geworden. Blij dat we nog een bijdrage hebben kunnen leveren met het ontmantelen van stropersvallen. 
We waren iedere keer versteld van de bijzondere kookkunsten van Paulo tijdens de walking safari!
Eigenlijk teveel indrukken om in deze mail te verwoorden, merk dat dat ook niet echt lukt.
Wellicht kunnen we nog een keer wat foto’s bekijken als je tijd hebt, zou leuk zijn!

Aandachtpuntjes voor andere klanten van je:
De weg van Karatu naar Lake Eyasi is zodanig slecht dat je echt een goede reden moet hebben om daar naar toe te gaan. In ons geval waren zowel Lake Manyara als Lake Eyasi droog. Het is dan niet zinvol naar beide te gaan, gezien de enorme hoeveelheid tijd die het kost om er te komen. By the way Lake Eyasi, the lodges zijn echt super! Verder is het bezoek aan de Bosjesmannen een top. We zijn echter ook gevraagd om naar een stam te gaan die zich bezig houden met het smeden van speerpunten, gereedschap etc. Hiervan is de prijs kwaliteit verhouding niet in balans. Er is erg weinig te zien en de kosten van 66 dollar zijn dan ook erg hoog. Mede omdat we niet het gevoel hebben dat het geld naar de mensen van de stam gaat maar naar ‘the Government’ en de gids. Toen we de mensen verlieten kregen we heel sterk het gevoel dat ze van ons geld verwachtten. De lokale gids heeft ze een blikje fris gegeven en that’s it. 
Swahili House op Zanzibar is nog in verbouwing en nog niet up to speed om de service en kwaliteit te benaderen die we eigenlijk overal hebben ervaren. 

Gelukkig waren er zoveel compensatie punten de rest van de vakantie dat deze kleine issues te verwaarlozen zijn. Heel erg bedankt voor alles! We hebben je naam alweer een paar keer doorgegeven!
Hugs van Henk en D@@N