Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Serengeti National Park

Het Serengeti National Park ligt in Noord-Tanzania en is zonder enige twijfel het beroemdste wildpark ter wereld. Het park heeft een totale oppervlakte van 24.000 km2 en is het één na grootste nationale park van Tanzania. Het Serengeti park kreeg in 1929 de naam Game Reserve om de leeuwen te beschermen en is sinds 1981 benoemd tot World Heritage Site door UNESCO.

Safari Serengeti

Het Serengeti National Park is een fantastisch safari gebied met veel verschillende soorten dieren en landschappen. Er leven meer dan 1,6 miljoen planteneters en duizenden roofdieren. Vanwege de uitgestrektheid van dit gebied en de vele rivieren biedt Serengeti de beste kans om de dieren in hun natuurlijke habitat te bekijken. Het adembenemende Serengeti National Park mag zeker niet ontbreken tijdens jouw safari in Noord-Tanzania.

Wildebeesten en de grote trek in Serengeti

Het hele jaar door trekken miljoenen wilde dieren zoals gnoes, zebra’s en Thomson-gazelles over de eindeloze vlaktes van de Serengeti op zoek naar water en vers gras. Een spectaculair natuurverschijnsel dat je niet mag missen! De migratie (ook wel de 'grote trek' genoemd) van de meer dan 2 miljoen hoefdieren vindt ieder jaar weer plaats.

Bij het samenstellen van jouw safari naar Serengeti houden wij rekening met de verschillende seizoenen en de locatie van de massale migratie. Hierdoor ben je altijd op de beste plek voor dat seizoen. Een wandelsafari in Serengeti biedt ook de kans om het gebied nog intenser te ervaren.

Volg ons op: YouTube Facebook Twitter Google+ Pinterest Linkedin Email