Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Jeepsafari Serengeti

Serengeti NP/Jeepsafari Serengeti

Jeep safari in Serengeti Nationaal Park

Een jeepsafari in Serengeti Nationaal Park is een unieke belevenis! Het is de manier om dit uitgestrekte park te verkennen. Tijdens jouw safari reis je in een privé auto samen met jouw professionele safari gids. Gedurende alle dagen beschikt je over dezelfde auto en gids.

Meerdaagse jeepsafari

Je geniet van volle dagen safari in Serengeti Nationaal Park. Het aantal dagen en gewenste accommodatie wordt, in overleg met je, van te voren samengesteld door Explore Tanzania. Hierbij wordt rekening gehouden met het seizoen waarin je reist en de locatie van de grote groepen dieren. Je kunt een meerdaagse jeepsafari maken in Serengeti Nationaal Park, of een rondreis maken door de verschillende en afwisselende Nationale Parken in het Noorden van Tanzania.

Beste seizoen voor safari's in Serengeti

Tussen januari en april vind jouw jeepsafari plaats in het zuiden van het Serengeti Nationaal Park. In dit seizoen worden ongeveer een half miljoen kalfjes geboren. Naast de vele wildebeesten en zebra’s zijn de leeuwen, luipaarden en cheeta’s in dit seizoen ook in dit gebied te vinden. Dit is een prachtig seizoen om op safari te gaan in Serengeti. Tussen april en juni trekken de wildebeesten door de prachtige vlaktes van Serengeti Nationaal Park. Van juli t/m oktober is de grote trek van de wildebeesten over de vele rivieren in het noordelijk deel van Serengeti Nationaal Park. Ook dit seizoen is een hoogtepunt voor jouw jeepsafari.

Jeepsafari met privé gids

Tijdens een jeepsafari met een privé gids bepaal jij in overleg met hem jouw dagprogramma. Je kunt bij zonsopkomst met de safari in Serengeti beginnen, of juist na een rustig ontbijt en bij zonsondergang terugkomen van jouw safari. Alles in overleg met jouw gids.

Vanwege de afstanden die je kunt afleggen is het mogelijk om vele dieren te spotten. Onder andere leeuwen, luipaarden, olifanten, giraffen, verschillende soorten apen, buffels, krokodillen, nijlpaarden en vele vogels.

Volg ons op: YouTube Facebook Twitter Google+ Pinterest Linkedin Email