Explore Tanzania
Explore Tanzania
Delen

Zanzibar eiland

Wist u dat wat iedereen Zanzibar noemt, officieel Unguja heet?
Zanzibar is een archipel aan de oostkust van Afrika en bestaat uit twee hoofdeilanden: Unguja en Pemba, omringd door vele kleine eilandjes.

Wat te doen op Zanzibar?

Zanzibar is een prachtige bestemming voor een strandvakantie. Ook een mooie bestemming om te combineren met uw safari in Tanzania.

Stranden

Zanzibar kent prachtige stranden voor een heerlijke strandvakantie.
Kleinschalige accommodaties die wij absoluut kunnen aanraden zijn Fumba Beach Lodge, Matemwe Beach Village, Hodi Hodi en Unguja Lodge.
Het noorden en oosten van Zanzibar staat bekend om haar witte stranden met palmbomen, blauwe zee en bijzondere koraalrijke lagunes. Er zijn prachtige plekken om te zwemmen én te snorkelen en duiken. Zanzibar staat bekend als één van de tien mooiste duiklocaties ter wereld.
Het zuiden van Zanzibar kent een aantal prachtige accommodaties en rustige stranden, prachtige eilandjes en mooie duik en snorkel locaties. 

Stone Town

De hoofdstad van Unguja is Stone Town. Een historisch en bruisend stadje met veel historische betekenis. Een sfeervol stadje om een of meerdere dagen in door te brengen voordat u naar het strand gaat. Het eiland is 100 km lang en 32 km breed. Elke plek is goed te bereiken, Stone Town is daardoor ook prima als dagtrip te bezoeken. 

Aanraders Zanzibar

Volg ons op: YouTube Facebook Twitter Google+ Pinterest Linkedin Email