Chimpansees

home » Activiteiten » Chimpansees » Chimpansees

Marjolijn is hier onlangs geweest en het bekijken van deze prachtige dieren was een van haar meest bijzondere ervaringen. Wanneer je oog in oog staat met zo’n dier zie je heel duidelijk hoe slim en bedachtzaam ze zijn. Ondanks de vele safari’s die Marjolijn gedaan heeft en de aantallen dieren die zij in het wild heeft gezien was dit een hele bijzondere ervaring. Bijna niet uit te leggen.

Wandelen in de bergen

Tijdens jouw verblijf in Mahale Mountains National Park wandel je vanuit jouw accommodatie de bergen en bossen in. Dit kunnen pittige wandelingen zijn. Afhankelijk van het seizoen zijn de dieren kunnen de chimpansees hoog in de bergen zitten, of laag; dichtbij de oevers van het meer waardoor je niet lang hoeft te wandelen.
Chimpansees zijn heel actief en een wandeling door deze bossen kan vermoeiend zijn. Soms volg je ze door deze dichtbegroeide bossen. Bijzonder is het wanneer je dichtbij een groep chimpansees bent en deze prachtige dieren van dichtbij kan bekijken.

Gids

Belangrijk is het hebben van een goeie gids die de chimpansees kan vinden. Bij Greystoke Mahale gaan eerst ‘trackers’ de bossen in. Zodra de chimpansees gevonden zijn krijgt de gids een seintje en wandel je samen met hem direct naar de dieren. Dan kan je vrij gericht wandelen.

Vergunning

Tijdens jouw verblijf is een chimpansee vergunning per dag inbegrepen. Een wandeling kan een paar uur tot een hele dag duren waarbij je een uur bij de chimpansees mag doorbrengen.
Een vergunning om chimpansees te bekijken is duur. Maar dan heb je ook echt waar voor je geld en een ervaring voor het leven!