Duiken Zanzibar

home » Activiteiten » Duiken » Duiken Zanzibar

Zanzibar biedt heel veel prachtige duiklocaties van allerlei niveaus.

Er zijn een aantal beroemde locaties zoals Mnemba Atoll. Dit wordt ook wel de tropische vishoofdstad van Oost-Afrika genoemd. Mnemba Atoll heeft een constante zichtbaarheid van ongeveer 30 meter en vaak zie je hier ook dolfijnen.

Op het noordelijkste puntje van Zanzibar zijn ook vele duiklocaties, over het algemeen voor de meer ervaren duikers. Je duikt op open zee en er is hier meer stroming. Hier leven de grote sportvissen, tonijnen, barracuda en een verscheidenheid aan murenes.

Het minder bekende zuiden van Zanzibar zijn ook prachtige duiklocaties; goed te bereiken vanuit Fumba Beach Lodge.

Seizoenen op Zanzibar

Duiken is het hele jaar goed op Zanzibar, maar de zee is elk seizoen anders.

  • Maart tot november: dit zijn de beste maanden om te duiken op Zanzibar. Er is weinig wind en de regens zijn nog niet begonnen. Het zicht is goed en het weer is goed en warm.
  • April en mei: dit is het officiële regenseizoen op Zanzibar. Het is over het algemeen nog steeds prima om te duiken, maar het kan veel regenen.
  • Juni tot september (wind vanuit het zuiden): er is meer wind en doordat er meer golven zijn kan het zicht op sommige dagen wat minder zijn.
  • December tot februari (wind vanuit het noorden): dit zijn de warmste maanden van het jaar en mooi om te duiken. Er kan soms wel veel wind staan waardoor zichtbaarheid onder water wat minder kan zijn.