Kilimanjaro beklimmen

home » Activiteiten » Bergbeklimmen » Kilimanjaro beklimmen

De Kilimanjaro ligt in het noordoosten van Tanzania, vlakbij de grens van Kenia en is met zijn 5892 meter de hoogste berg van Afrika.
De berg steekt ruim 5 kilometer boven zijn omgeving uit en is daarmee de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Deze vulkaan komt ook in het rijtje “zeven toppen” voor, dit maakt het een zeer populaire berg onder bergbeklimmers en fanatieke wandelaars.

Kilimanjaro routes

Als je de Kilimanjaro wilt beklimmen heb je bij Explore Tanzania keuze uit verschillende routes.

De drukke Marangu route staat hier bewust niet bij omdat wij deze route niet aanbevelen. De route is erg kort wat de kans op acclimatiseren en slagen aanzienlijk verkleint. Verblijf is in hutten en het is er heel druk. Kies dan liever voor een route (zoals hierboven beschreven) met meer tijd, rust en prachtige natuur.

Kilimanjaro groepsreis

Een Kilimanjaro beklimming kan voor jouw eigen gezelschap worden georganiseerd. Of jouw beklimming van de Kilimanjaro doe je als onderdeel van een groepsreis.
Bijna wekelijks organiseren wij een beklimming van Kilimanjaro in kleinschalige groepen via de Lemosho route, Machame route, Shira route en Rongai route.

beschikbaarheid-routes-2019-en-2020 »

Kosten Kilimanjaro beklimmen

De kosten voor het beklimmen van de Kilimanjaro zijn afhankelijk van de route, het aantal dagen en of dit een groepsreis of individuele beklimming is. Kijk voor de betreffende routes voor een kostenindicatie.

Meer informatie Kilimanjaro: