Stadstour Stone Town

Stone Town – Zanzibar

home » Activiteiten » Cultuur » Stadstour Stone Town

Stone Town

Stone Town op Zanzibar is het oude stadje en het culturele hart van Zanzibar. Dit oude centrum staat op de werelderfgoedlijst. Het is een plaats vol kleine steegjes, bedrijvige marktjes, moskeeën en Arabische huizen. Je kunt vele uren zwervend in Stone Town doorbrengen in de smalle straatjes en steegjes.
Vanaf hier kun je de dag- en nachtmarkten en het Sultans paleis bezoeken. Je kunt hier ook heerlijk aan zee zitten en de vele bootjes (dhows) die in de weer zijn met hun vangst bekijken.

Stadstour

Deze excursie neemt je meer door het centrum van Stone Town waar je veel leert over de geschiedenis van dit bijzondere eiland. Je bezoekt de levendige en kleurrijke stadsmarkt waar fruit, specerijen, vlees, kip en vis wordt verkocht. Daarna bezoek je de Anglicaanse kerk. Deze kerk is in 1877 gebouwd op de plek waar tot 1873 de slavenmarkt was. Stone Town kent vele prachtige oude gebouwen: je bezoekt het museum bij “The House of Wonders”, het Arab fort en het huis van Dr. Livingstone. Je excursie wordt afgesloten met een wandeling door de vele smalle steegjes in het hart van de stad.

Duur: 3,5 uur
Prijsindicatie: € 19 per persoon