Paardrijden

home » Activiteiten » Paardrijden

Te paard door de wildernis in Tanzania. Dat is een hele unieke ervaring!
Je kunt een dag paardrijden of meerdaagse paardrijsafaris maken.

Een safari te paard is een bijzondere manier om de mooie landschappen van Noord-Tanzania te verkennen. Onze paardrijsafari’s worden georganiseerd vanuit Makoa Farm vlakbij de stad Moshi, aan de voet van de berg Kilimanjaro.

Dag paardrijden

Je kunt te paard dagtochten maken aan de voet van de  Kilimanjaro. Je rijdt dan in prachtige, weidse gebieden en in het regenwoud.
Kilimanjaro National Park wordt omringd door tropisch regenwoud op de lagere hellingen van de berg. Je ziet hier onder meer fantastische vogelsoorten, apen en antilopen. Hier woont de Chagga-stam, wiens dorpen en koffieplantages verspreid liggen in het gebied. Op de zuidelijke hellingen van de Kilimanjaro graast het vee van de Maasai.

Meerdaagse tochten

Je kunt ook meerdere dagen op pad gaan. Je gaat dan dieper de natuur in en overnacht in tenten. Tijdens deze tocht zie je meer wilde dieren. Deze tochten zijn dan ook alleen geschikt voor ervaren rijders.

Te paard kan je ook het Arusha Nationaal Park verkennen, bekend van de film ‘Momella, een boerderij in Afrika’. Deze Duitse film gaat over Margarete Trappe, een beroemde dame die aan het begin van de 20e eeuw in Tanzania aankwam en de boerderij  ‘Momella’ oprichtte. De locatie van de vroegere boerderij ligt nu in het Arusha Nationaal Park. Het terrein en gebied is alleen geschikt voor ervaren ruiters.