Noord

Het noorden van Tanzania ligt op de grens met Kenia, Uganda en het Victoriameer. Dit prachtige deel van Tanzania is het land van de Maasai. Het noorden van Tanzania staat ook bekend om de vele beroemde Nationale Parken en mogelijkheden voor een actieve safari. De combinatie van deze parken maakt dit gebied tot een van de meest bijzondere safari gebieden in heel Afrika. Tijdens jouw safari in het noorden van Tanzania mag een bezoek aan de beroemde Ngorongoro Crater en het spectaculaire Serengeti National Park niet ontbreken. Het is een van de grootste beschermde gebieden in Afrika en wereldberoemd om de massale migratie van wildebeesten. In Noord-Tanzania vond men een van de oudste sporen van de mens. Naar schatting leven ongeveer 25.000 van de grotere zoogdieren zoals zebra’s, gnoes, zwarte neushoorns, leeuwen, jachtluipaarden, olifanten en nijlpaarden permanent in de Ngorongoro Crater.

Natuurgebieden in Noord-Tanzania

Ook Arusha National Park en Lake Manyara National Park zijn prachtige natuurgebieden in Noord-Tanzania met een indrukwekkende verscheidenheid aan flora en fauna. In Arusha National Park zijn onder andere olifanten, giraffen en buffels te bewonderen tijdens een  wandel- of jeepsafari. Vanuit Arusha National Park is het ook mogelijk om de Mount Meru te beklimmen. Lake Manyara Nationaal Park staat bekend om de flamingo’s, vele zoogdieren en een indrukwekkende variëteit aan vogels. Tarangire National Park is befaamd om de beroemde baobab bomen en grote groepen olifanten. Het park leent zijn naam aan de Tarangire rivier die door het park stroomt. In het jaarlijkse droge seizoen van juli t/m oktober trekken vele dieren het Tarangire park in op zoek naar water.

Rondreis Noord-Tanzania

Omdat deze parken dicht bij elkaar liggen wordt een safari in Noord-Tanzania  op de traditionele manier uitgevoerd in een privé safari jeep met een professionele safari gids. Meestal verblijvend op drie verschillende locaties met een safari duur tussen 5 en 12 dagen.

Beste reistijd

Noord-Tanzania De beste reistijd voor een safari in Noord-Tanzania is december t/m maart en juni t/m oktober. In april, mei en november is het regenseizoen in Tanzania.  Tijdens het regenseizoen vallen er vooral in de nacht en ochtend korte tropische buien waarna het weer opklaart. Het biedt echter ook een aantal voordelen omdat er minder toeristen zijn en het landschap erg groen is.