Ngorongoro Crater

home » Bestemmingen in Tanzania » Noord » Ngorongoro Crater

De Ngorongoro Crater is een ingestorte vulkanische krater aan de rand van het Serengeti National Park in het noorden van Tanzania en een fantastisch safari gebied. Het is de grootste krater ter wereld die op deze manier is ontstaan. De rand van de krater ligt ongeveer 2200 meter boven de zeespiegel en de kratervloer ligt op ongeveer 600 meter.

In de Ngorongoro Crater leven neushoorns, olifanten, buffels, flamingo’s en groepen zwartmanige leeuwen. Hier is het mogelijk om de dieren van dichtbij te bekijken. De Ngorongoro krater is de enige plek in Afrika waar je met vrij grote zekerheid de Big Five in één dag kunt zien.

De wereldberoemde Ngorongoro staat sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is uitgeroepen tot World Heritage Site in 2010.

Lodges Ngorongoro Crater

Ondanks dat er een aantal accommodaties aan de rand van de krater liggen (zoals Ngorongoro Serena Lodge en Ngorongoro Sopa Lodge), raden wij over het algemeen aan om buiten dit gebied te verblijven nabij het dorpje Karatu of in de Ngorongoro Hooglanden in authentiek Maasai gebied. Dat zorgt voor een meer authentieke ervaring, betere service en beleving en een betere prijs/ kwaliteit verhouding.

Olduvai Gorge

De Ngorongoro Conservation Area heeft een oppervlakte van 8288 km2, met in het midden de Ngorongoro Crater (260 km2). Het gebied kent ook de vulkaan Ol’Donyo Lengai, de heilige berg van de Maasai. Ook de beroemde Olduvai Gorge ligt in de Ngorongoro Conservation Area. In deze kloof zijn de 1,8 miljoen jaar oude overblijfselen van de eerste mens gevonden.