Serengeti National Park

home » Bestemmingen in Tanzania » Noord » Serengeti National Park

Het Serengeti National Park ligt in Noord-Tanzania en is zonder enige twijfel het beroemdste wildpark ter wereld.

 • Oppervlakte van 24.000 km2 (ongeveer de helft van Nederland).
 • Het één na grootste Nationaal Park van Tanzania.
 • Meer dan 1,6 miljoen planteneters en duizenden roofdieren.
 • Sinds 1929 een ‘Game Reserve’ om leeuwen te beschermen.
 • Benoemd tot World Heritage Site door UNESCO.

Safari Serengeti

Het Serengeti National Park is een fantastisch safari gebied met veel verschillende soorten dieren en landschappen. Vanwege de uitgestrektheid van dit gebied en de vele rivieren biedt Serengeti de beste kans om de dieren in hun natuurlijke habitat te bekijken. Het adembenemende Serengeti National Park mag zeker niet ontbreken tijdens jouw safari in Noord-Tanzania.

Wildebeesten en de grote trek in Serengeti

Het hele jaar door trekken miljoenen wilde dieren zoals gnoes, zebra’s en Thomson-gazelles over de eindeloze vlaktes van de Serengeti op zoek naar water en vers gras. Een spectaculair natuurverschijnsel dat u niet mag missen! De migratie (ook wel de ‘grote trek’ genoemd) van de meer dan 2 miljoen hoefdieren vindt ieder jaar weer plaats.

Bij het samenstellen van jouw safari naar Serengeti houden wij rekening met de verschillende seizoenen en de locatie van de massale migratie. Hierdoor ben je altijd op de beste plek voor dat seizoen. Een wandelsafari in Serengeti biedt ook de kans om het gebied nog intenser te ervaren.

Seizoenen Serengeti

Voor een safari in het noorden van Tanzania (o.a. Serengeti National Park) worden de seizoenen bepaald door de jaarlijkse migratie van wildebeesten. Deze dieren zijn zich constant aan het verplaatsen. Omdat wij constant contact hebben met onze gidsen in Tanzania zijn wij op de hoogte van waar de dieren zich bevinden en houden wij tijdens het samenstellen van jouw reis rekening met de beste locaties.

 • januari en februari: De kuddes zijn op de zuidelijke vlaktes. In een periode van twee tot vier weken worden ongeveer 500.000 kalfjes geboren. Een geweldige periode om er te zijn!
 • maart t/m mei: De wildebeesten zijn bronstig en trekken naar het westen. De regenperiode zorgt voor de groei van prachtige bloemen en planten.
 • juni: De dieren trekken vanuit het westen naar het noorden. Dit is een mooie periode om in de Serengeti te zijn. Grote kans dat je de kuddes de rivieren ziet oversteken.
 • juli: De dieren leven verspreid en trekken naar het noorden van het park.
 • augustus t/m oktober: Je vindt de wildebeesten verspreid over het graslandschap in het noorden. De kans is heel groot dat je hen de rivier ziet oversteken. Dit is een fantastische periode voor je safari bij de Mara rivier, waar dan weinig bezoekers zijn.
 • november t/m half december: De wildebeesten keren terug naar het zuiden en zijn vaak verspreid. Het is in deze periode moeilijk in te schatten waar de dieren zijn, maar wel een mooie en rustige periode om op deze locatie te verblijven.
 • half december t/m half januari: De wildebeesten komen weer aan in het zuiden.