Fanjove Island

home » Bestemmingen in Tanzania » Oost » Fanjove Island

Fanjove Island ligt in de Songo Songo Archipel. Deze archipel bestaat uit vijf eilanden en twintig stukken rif ongeveer 140 kilometer ten zuiden van Dar-es-Salaam. Ongeveer 40 kilometer rif beschermt het eiland tegen de open zee. De archipel is een gevarieerd gebied met heel veel en divers koraal en het is een belangrijk gebied voor nestelende zeeschildpadden en vogels.

Natuur op Fanjove Island

Fanjove Island is bereikbaar met een korte vlucht vanuit Dar-es-Salaam naar Songo Songo. Van daaruit vaar je naar Fanjove Island. De stranden zijn hagelwit en het water kraakhelder. Ondanks de verschillende seizoenen en eb is het altijd mogelijk om vanaf het eiland in zee te zwemmen.

Op het eiland leven de schuwe en kleurrijke kokoskrabben (de grootste krab die op land leeft) die hier worden beschermd. ’s Nachts komen deze tevoorschijn, een spektakel!  Ook leven er vele verschillende vogels en zijn er veel migrerende vogels op het eiland tussen november en april.

Het is een prachtig en ongerept tropisch eiland in een gebied wat weinig toerisme kent. Een onvergetelijke ervaring op een onbewoond eiland. Hier heerst nog het echte rustige eiland gevoel.
Activiteiten Fanjove Island

Fanjove eiland