Pangani

Pangani is een heerlijke plek aan de kust van Tanzania ten noorden van Dar-es-Salaam. Zoek je een rustige strandlocatie met weinig (tot geen) toerisme? Dan is dit de plek voor jou en een prachtig alternatief voor het populaire Zanzibar.

In Pangani vind je de echte Swahili cultuur. Er is hier geen toerisme en de lokale bevolking is vooral bezig met landbouw en visserij. Pangani kent prachtige en rustige stranden met palmbomen, mangrovebossen, rivieren en uit de kust zandbanken en hele mooie koraalriffen. Er heerst een hele ontspannen sfeer.

Er zijn een aantal leuke lodges in dit gebied. Kleinschalig, in eigen beheer en persoonlijk; vaak niet commercieel. Aan de andere kant moet je hier geen luxe verwachten en in zijn voor een beetje avontuur.

Er is hier genoeg te doen. Vanuit de meeste lodges kan je duiken, snorkelen, diepzeevissen, zeilen en kajakken. Ook is het mogelijk om een bootsafari te maken op de Pangani rivier of een bezoek brengen aan Saadani Nationaal Park. Dit gebied staat niet bekend als een van de beste duiklocaties. Dan kan je beter naar Zanzibar, Pemba of Mafia eiland.
Activiteiten Pangani

Strandexcursies Pangani