Zanzibar eiland

Hier vind je een overzicht van accommodaties die wij aanbieden op Zanzibar Island.

home » Bestemmingen in Tanzania » Oost » Zanzibar eiland

Wist je dat wat iedereen Zanzibar noemt, officieel Unguja heet?
Zanzibar is een archipel aan de oostkust van Afrika en bestaat uit twee hoofdeilanden: Unguja en Pemba, omringd door vele kleine eilandjes.

Wat te doen op Zanzibar?

Zanzibar is een prachtige bestemming voor een strandvakantie. Ook een mooie bestemming om te combineren met jouw safari in Tanzania. Er zijn prachtige plekken om te zwemmen én te snorkelen en duiken. Zanzibar staat bekend als één van de tien mooiste duiklocaties ter wereld.

Stranden

Zanzibar kenmerkt zich door rustige vissersdorpjes en hagelwitte, paradijselijke stranden. Ideaal voor een strandvakantie.
Het eiland is populair en bij velen bekend. Misschien komt het daardoor over als massaal. Niets is minder waar wanneer je de sfeervolle en authentieke plekjes weet te vinden.
De noordkust kenmerkt zich door vele accommodaties, van kleine guesthouses tot grotere resorts, een levendig deel van Zanzibar. De noordoostkust is rustig. Een prachtige locatie met vele mogelijkheden om te snorkelen en te duiken.
De zuidoostkust kent ook hagelwitte en brede zandstranden, de plek voor de actievere vakantieganger.
Het zuiden van Zanzibar kent een aantal prachtige accommodaties en rustige stranden, prachtige eilandjes en mooie duik en snorkel locaties.

Kleinschalige accommodaties die wij absoluut kunnen aanraden zijn Fumba Beach Lodge, Hodi Hodi en Matemwe Lodge.

Stone Town

De hoofdstad van Unguja is Stone Town. Een historisch en bruisend stadje met veel historische betekenis. Een sfeervol stadje om een of meerdere dagen in door te brengen voordat je naar het strand gaat. Het eiland is 100 km lang en 32 km breed. Elke plek is goed te bereiken, Stone Town is daardoor ook prima als dagtrip te bezoeken.