West

Het westen van Tanzania is een verrassend en afgelegen gebied dat weinig bezoekers kent. West-Tanzania is vooral bekend om de chimpansees in het Mahale Mountains National Park en het ongerepte Katavi National Park, bekend om de uitstrekte vlaktes en enorme hoeveelheden dieren.

Deze omgeving is vanuit verschillende delen van Tanzania goed bereikbaar per vliegtuig.

Bezienswaardigheden West-Tanzania

Het hoogtepunt in het westen van Tanzania is zonder twijfel het Mahale Mountains National Park waar chimpansees leven. Het park ligt aan de oever van het Lake Tanganyika meer. Stel je je een kraakhelder meer voor met witte zandstranden en daarachter imposante beboste bergen waar de chimpansees in vrijheid leven. Mahale National Park is the place to be wanneer je chimpansees in het wild wenst te zien.

Een ander bijzonder gebied is Katavi National Park, onder fervente safari gangers een van de meest unieke safari gebieden van Afrika. Een park zo afgelegen dat het jaarlijks nog geen 500 bezoekers ontvangt.

Voor een fijn verblijf tijdens jouw safari in West-Tanzania overnacht je in sfeervolle en kleinschalige kampen. Bekijk het linkermenu voor meer informatie over de gebieden en accommodaties.

Beste reistijd West-Tanzania

De beste reistijd voor een safari in het westen van Tanzania is mei tot en met oktober. Mahale Mountains National Park is het hele jaar door goed te bezoeken.