Mahale Mountains Nationaal Park

home » Bestemmingen in Tanzania » West » Mahale Mountains Nationaal Park

Mahale Mountains Nationaal Park staat bekend als het gebied waar veel onderzoek is gedaan naar chimpansees door Jane Goodall. Een grote groep chimpansees (ongeveer 800) leeft hier in de bossen. Je kunt dagelijks het bos in wandelen om hen te bekijken.

Strand van Lake Tanganyika

Mahale biedt echter nog veel meer bijzonders. Het is een paradijselijk park. De natuur biedt een prachtige combinatie van verschillende apen, groene bergen, het helder blauwe water en de witte stranden van het Tanganyika meer.

Seizoenen

Het droge seizoen in Mahale begint in juni, wanneer de lange regens zijn gestopt, en gaat door tot oktober. Tijdens dit seizoen gaat de temperatuur omhoog en is het heerlijk om in het meer te zwemmen om af te koelen. Hoe verder in het seizoen hoe meer de chimpansees afzakken en zich lager op de berg bevinden. Hier vinden zij namelijk hun lievelings fruit.

Het groene seizoen in Mahale is van november tot maart en dit seizoen is ideaal voor fotografen. De waas die vaak in het droge seizoen voorkomt is dan weg. De bossen zijn prachtig en vol met kleur, bloemen, vogels en vlinders. Het meer is kraakhelder met vaak zicht op Congo in de verte.


Onze favoriete lodges in Mahale Mountains Nationaal Park

Greystoke Mahale
€ 667 tot € 1260
Kungwe Beach Lodge
€ 535 tot € 645


Activiteiten in Mahale Mountains Nationaal Park

Chimpansees
Mahale Nationaal Park