Zuid

Een safari in Zuid-Tanzania is spectaculair! Het is een van de weinige gebieden in Afrika waar je kunt genieten van een ongerept gebied met weinig toerisme. Geniet hier van grote groepen dieren in prachtige landschappen; eindeloze vlaktes, bergen, heuvels, rivieren en meren.

Een hoogtepunt voor een safari in Zuid-Tanzania is een combinatie van Selous Game Reserve en Ruaha National Park, twee gebieden met prachtige natuur voor een fantastische safari ervaring .

Over het algemeen zijn deze parken het best te bereiken per vliegtuig vanuit Dar-es-Salaam. Een bezoek aan het zuiden van Tanzania wordt vaak gecombineerd met een strandvakantie op Zanzibar.

Vanwege de grote afstanden tussen deze twee parken wordt niet vaak gekozen voor een jeepsafari, maar dit is zeker een optie voor de avontuurlijke reiziger. Het is dan aan te raden om de rondreis te combineren met Mikumi National Park en Udzunga Mountains National Park als mooie tussenstop.

Bezienswaardigheden Zuid-Tanzania

Ben je op zoek naar een authentieke safari in het zuiden van Tanzania? Lees in het linkermenu meer informatie over de Nationale Parken en reservaten. Daarnaast tref je verschillende voorbeeldreizen voor een rondreis in Zuid-Tanzania.

In Ruaha kun je bijvoorbeeld een jeepsafari en wandelsafari maken. In Selous Game Reserve is het zelfs mogelijk om het gebied tijdens een bootsafari te verkennen. Onze mooie, kleinschalige accommodaties maken de sfeer voor jouw vakantie in Zuid-Tanzania helemaal af.

Beste reistijd Zuid-Tanzania

De beste reistijd voor een safari in het zuiden van Tanzania is juni tot en met oktober. Er is dan weinig neerslag en veel zon. Bovendien is dit de beste tijd om wilde dieren waar te nemen.