Selous Game Reserve

home » Bestemmingen in Tanzania » Zuid » Selous Game Reserve

Het Selous Game Reserve is een UNESCO World Heritage Site in Zuid-Tanzania met een totale oppervlakte van 50.000 km2. Dit wildreservaat is  en daarmee het oudste en het grootste beschermde natuurgebied in Afrika. Toch zijn hier slechts een handvol safarikampen waardoor Selous Game Reserve absoluut een unieke en ongerepte safaribestemming is.

Selous ligt dichtbij de kust en de Great Rufiji rivier stroomt door het reservaat waardoor Selous een tropisch klimaat kent.

Safari Selous Game Reserve

De aantallen dieren in Selous Game Reserve zijn ongekend, ideaal voor een avontuurlijke safari! Meer dan de helft van alle Tanzaniaanse olifanten leven in het Selous Game Reserve en ook de buffelpopulatie is erg groot. In het Selous Wild Reservaat leven ook luipaarden, hyena’s, nijlpaarden, krokodillen, giraffen, elanden en hartebeesten. De bedreigde wilde hond wordt ook regelmatig gezien, een zeldzame kans om ze in hun natuurlijke omgeving te zien.

Boot-safari Selous

In Selous Game Reserve zijn veel rivieren en meren die geschikt zijn voor een bootsafari. Wat dacht je van een bootsafari op de Rufiji rivier tussen de nijlpaarden, krokodillen en vele vogels? Aan de oever kun je het wild aanschouwen dat komt drinken. Een mooie manier om het natuurlijke gedrag van de dieren te zien.

Het Selous Wildreservaat is één van de weinige reservaten waar een safari te voet is toegestaan. Tijdens onze wandelsafari’s is het hierdoor mogelijk dieren en sporen van dieren van naderbij te bekijken.

In dit ongerepte Afrikaanse landschap bieden wij ook traditionele jeepsafari’s aan.