home » Meer informatie » Maaltijden tijdens beklimming

Meer informatie

Maaltijden tijdens beklimming


De ingrediënten voor de maaltijden op de berg worden zorgvuldig uitgezocht door ons team. De maaltijden zijn lekker, makkelijk te verteren, vochtrijk en voedzaam.

Verse ingrediënten worden tijdens beklimmingen van 8 dagen of meer vers aangeleverd. En tijdens 6- of 7-daagse beklimmingen met meer dan 7 gasten. Deze herbevoorrading vindt halverwege de route plaats en bestaat uit vers brood, vruchten, groentes, kaas en vlees.

Het menu bevat veel vocht en koolhydraten; de twee belangrijkste elementen voor een succesvolle beklimming. Op grotere hoogten zijn drankjes zoals koffie en minder goed verteerbaar voedsel (zoals vlees) niet aanbevolen. Het diner op de laatste avond voor de beklimming naar de top bestaat uit een stoofpot zonder vlees. Uit onze ervaring blijkt dat dit de ideale voorbereiding is voor de beklimming naar de top.

Gekookt water wordt elke avond aangeboden om jouw flessen te vullen en is gedurende de dag verkrijgbaar. Tijdens het eten is een selectie van warme dranken beschikbaar. Soep wordt tweemaal per dag geserveerd.

Tijdens de Kilimanjaro beklimming is het belangrijk dat er goed wordt gegeten en gedronken. Jouw lichaam heeft 3 keer zoveel vocht nodig dan normaal, dit bevordert ook het acclimatiseren. Een voorbeeld maaltijd tijdens een Kilimanjaro beklimming met Explore Tanzania:

  • Thee of koffie wordt bij de ‘wake up call’ geserveerd in de tent.
  • Ontbijt bestaat uit vers fruit, pap, gebakken eieren met worst of spek, brood met een selectie van beleg (bijvoorbeeld jam, honing, pindakaas), thee, koffie, warme chocolademelk.
  • Snacks zijn gedurende de dag beschikbaar: bijvoorbeeld koekjes, bananen en chocolade repen.
  • Lunch bestaat een picknicklunch onderweg tijdens de langere wandeldagen of een warme maaltijd in het kamp. Een typische lunch bestaat uit soep, brood of pannenkoeken, kaas, tonijn, jam, pindakaas, pasta salades en taart.
  • ’s Middags een kop thee of warme chocolademelk met een grote bak pinda’s of pocorn.
  • Diner is de hoofdmaaltijd van de dag en bestaat altijd uit drie gangen; soep & brood, een hoofdgerecht van rijst, aardappels of pasta met vis, vlees of groente en als nagerecht een dessert.