home » Meer informatie » Self-drive hoogtepunten Noord-Tanzania

Meer informatie

Self-drive hoogtepunten Noord-Tanzania

Het noorden van Tanzania is een prachtig en afwisselend natuurgebied dat veel te bieden heeft voor een safari. Tijdens een 7 tot 10-daagse safari in Noord-Tanzania kun je vele hoogtepunten bekijken die op relatief korte reisafstand liggen.

Bij aankomst in Arusha of op Kilimanjaro Vliegveld kun je jouw auto ophalen of je door ons naar jouw hotel laten brengen. Het onderstaande programma biedt inspiratie voor jouw rondreis in Noord-Tanzania.

Je huurt al een auto vanaf €58 per dag.

Je kunt een auto huren met kampeeruitrusting. Dan verblijf je op kampeerplaatsen in en om de Nationale Parken.
Je kunt er ook voor kiezen om in lodges of Green Camps (van Explore Tanzania) te verblijven. Indien je de zekerheid wenst van een leuke kleinschalige accommodatie dan is het aan te raden deze van te voren door Explore Tanzania te laten vastleggen (vooral in het hoogseizoen).

Per locatie geven wij je graag tips qua accommodatie.

Begin van jouw self-drive safari: Arusha naar Tarangire National Park

Tarangire National Park ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf de stad Arusha. Via een goede geasfalteerde weg rijd je  in 2 uur naar de afslag naar het Nationaal Park waar je tegen lunchtijd kunt aankomen. Geniet na de lunch van een middag safari in dit prachtige gebied.

Tarangire National Park is een prachtig, ruig park met een heuvelachtig terrein. Het park is bekend om de grote groepen olifanten die hier leven. Je vindt er de Tarangire rivier die hier bijna altijd water heeft, enorme baobabbomen, gele acacia’s, kleine moerassen en palmbomen.

Qua accommodatie raden wij het volgende aan:

  • Tarangire Safari Lodge (prijsindicatie € 165 pp per nacht volpension) met prachtig uitzicht over het park en de rivier.
  • Green Camp Tarangire (prijsindicatie € 140 pp per nacht volpension, inclusief drankjes + US$ 50 kampeergeld pp per 24 uur) is een privé kamp van Explore Tanzania op een prachtige locatie aan een rivier in het park.
  • Maramboi Tented Camp (prijsindicatie € 135 pp per nacht volpension) is een luxe kamp op ongeveer een half uur rijden buiten het park. Het kamp ligt tussen Tarangire en Lake Manyara National Park in.
  • Whistling Thorn (prijsindicatie € 85,00 pp per nacht halfpension) is een eenvoudig kamp net buiten de grens van het park.
  • Kamperen op een ‘public campsite’: huur kampeermateriaal € 6,00 per dag en US$ 30 kampeergeld pp per 24 uur.

Daarnaast betaal je US$ 45,00 pp per 24 uur entreegeld voor Tarangire National Park.

Tarangire naar Lake Manyara National Park

Na jouw safari in Tarangire kun je doorrijden naar Lake Manyara National Park. De reistijd is ongeveer 2 uur via een goede geasfalteerde weg. Je rijdt door het dorpje Mto wa Mbu. Een levendig dorpje met lokale winkeltjes en een markt, zeker de moeite waard om te gaan kijken. Hier kun je ook een mooie dorpswandeling maken of een mountainbike safari. Het Lake Manyara National Park is ook de plek waar je een nachtsafari kunt maken. Deze dien je van te voren bij Explore Tanzania te reserveren.

Qua accommodatie raden wij het volgende aan:

  • Kirurumu Tented Lodge (€ 171,00 pp per nacht volpension) is een comfortabele lodge met prachtig uitzicht over het Manyara meer.
  • Migunga Forest Camp (€ 110,00 pp per nacht halfpension) is een eenvoudig kamp vlakbij het dorp Mto wa Mbu
  • Green Camp Manyara (prijsindicatie € 140 pp per nacht volpension, inclusief drankjes + US$ 50 kampeergeld pp per 24 uur) is een privé kamp van Explore Tanzania op de mooiste locatie diep in het park. Het Green Camp ligt aan een (opgedroogde) rivierbedding en bij een waterval. Een mooiere locatie dan dit is er in Manyara niet!
  • Rondom Mto wa Mbu zijn meerdere goedkope accommodaties en kampeerplaatsen waar je kunt verblijven.
  • Kamperen op een van de vele kampeerplaatsen bij het dorpje Mto wa Mbu: huur kampeermateriaal € 6,00 per dag.

Daarnaast betaal je US$ 45,00 pp per 24 uur entreegeld voor Lake Manyara National Park.

Ngorongoro Krater naar Arusha

Vanuit de Ngorongoro Krater rijd je in ongeveer vier uur terug naar Arusha.  De stad ligt in een prachtige omgeving tegen de berg Meru aan. Vlak buiten de stad ligt het Arusha National Park (ongeveer 1,5 uur rijden vanaf de stad Arusha), een pareltje voor een dag safari. In het Arusha Nationaal Park kun je ook een kanosafari maken, van te voren te reserveren via Explore Tanzania.

Arusha is een prachtig gebied om een aantal dagen door te brengen. Bezoek de stad met vele winkels, cafés en lokale markten en maak wandelingen door de omliggende dorpjes. Wij hebben jaren in Arusha gewoond en geven je graag onze persoonlijke tips.