Veiligheid Kilimanjaro


De Kilimanjaro is weliswaar hoog, maar het is een berg die iedereen, met een goede conditie, kan beklimmen. Het is geen technische beklimming, maar een wandeling. Veiligheid tijdens de beklimming is echter van groot belang. Dit geldt ook voor de beklimming van de berg Meru.
De dag voor de Kilimanjaro beklimming krijg je een uitgebreide briefing van de gids tijdens de beklimming. Een professionele gids met jaren ervaring op Kilimanjaro. Tijdens de briefing krijg je meer informatie over het te bewandelen gebied en praktische tips voor de trekking. Ook wordt er gecontroleerd of je alle juist spullen bij je hebt.

EHBO

De gidsen hebben de wereldberoemde ‘Wilderness First Responder’ certificaten. Dit is een zeer uitgebreide EHBO training, speciaal voor afgelegen locaties. Deze training is aanbevolen door de Amerikaanse kustwacht. Jaarlijks wordt veel geïnvesteerd in het trainen van de gidsen en dragers. Naast de zeer ervaren en goed getrainde gidsen, zijn er de volgende veiligheidsmaatregelen: hoogteziekte checklist, EHBO doos, evacuatie brancard, zuurstof en volledige briefing met de gids voor de beklimming.