Onze safari gidsen

home » Thuis in Tanzania » Onze safari gidsen

Tijdens jouw safari in Tanzania ga je op reis met een van onze professionele safari gidsen. Alle safari-gidsen hebben jarenlange ervaring, spreken vloeiend Engels en zijn hoog opgeleid via ons eigen trainingscentrum. Jouw gids is gedurende de hele safari jouw gastheer en wordt een vriend.

Onze gidsen staan bekend als de meest professionele safarigidsen binnen de Tanzaniaanse safari-industrie.
Helaas is er in Tanzania geen goed opleidingscentrum voor safari-gidsen. Dat heeft ons doen besluiten om samen met onze partner Wayo Africa een eigen trainingscentrum op te richten. Alle gidsen worden getraind via het Zuid-Afrikaans FGASA systeem.

De meest mannen begonnen hun carrière tijdens het begeleiden van activiteiten zoals wandelsafari’s, kanotochten, nachtsafari’s en dorpswandelingen.
Gedurende deze jaren zijn zij door onze partner Wayo Africa opgeleid. Deze opleiding gaan over de kleinste details in de natuur. Met al deze kleine details leren zij meer over het grote geheel. Tijdens de activiteiten die zij begeleidde maakten zij kennis met verschillende gasten, persoonlijkheden en culturen waardoor ze uitstekende sociale vaardigheden beheersen.

Kennis van zowel de natuur als de mens maakt een fantastische gids. Deze jonge gidsen die uitzonderlijke vaardigheden tonen worden daarna geselecteerd en opgeleid tot safari gids. Het opleiden stopt nooit en Wayo Africa exploiteert het meest succesvolle trainingscentrum in Tanzania. In 2014 zijn meer dan 100 safari gidsen opgeleid en onze gidsen waren de eersten met een erkende certificering.

Naast een goede training zijn wij trots op een vaste groep aan zeer ervaren gidsen die vanaf dag 1 met ons samenwerken. Een hechte familie met passie voor de natuur en onze gasten.