• slider

Beklimming Mount Kilimanjaro en safari

home » Reisverhalen » Beklimming Mount Kilimanjaro en safari

19 - maart - 2006

Beste Marjolijn,

Hierbij willen wij je bedanken voor de fantastische reis die je voor ons georganiseerd hebt.
Het waren eigenlijk twee vakanties, eerst de beklimming van mount Kilimanjaro en daarna de safari.

De Lemosho route vonden we erg mooi. Grote afwisseling in landschappen. Doordat we het een dag hadden ingekort waren de twee dagen, voor het laatste traject naar boven, behoorlijk zwaar en lang. Hierdoor hadden we donderdagavond maar een paar uur om te rusten voordat we naar de top gingen. Acht dagen is voor deze route inderdaad beter. De organisatie onderweg was erg goed. Van te voren hadden we niet kunnen bedenken wat er allemaal nodig is voor zo’n tocht. We hadden een groep van 26 mensen bij ons, die erg hun best deden om het ons naar het zin te maken. George, de hoofdgids, had het allemaal prima in de hand. Tijdens de maaltijden waren we steeds verbaasd wat de kok (met beperkte middelen) uit de kooktent wist te toveren. We hebben dan ook prima gegeten. We vonden het ook fijn dat we een eigen toilet voor de groep hadden. George hield ons goed in de gaten en hij vroeg ons steeds om aan te geven als we lichamelijke klachten hadden. Hij ging daar serieus mee om.

De gidsen hebben erg hun best gedaan om ons op de top te krijgen. Vooral het laatste traject was erg zwaar. Het weer zat niet mee: hagel, sneeuw en veel wind. Een aantal van ons kregen behoorlijke lichamelijke klachten en vermoeidheidsverschijnselen. Maar de gidsen hebben ons zo goed geholpen dat zes van de zeven op de top zijn gekomen. Arthur is na een paar honderd meter terug gegaan. Hij had echt last van hoogteziekte. Hij liep al een paar dagen te kwakkelen. Jammer voor hem dat hij het niet gered heeft. Maar hij zei wel dat hij bijzonder had genoten van de tocht. Op de top was een bijzondere belevenis. Het was inmiddels licht geworden en het was behoorlijk helder, zodat we een prachtig uitzicht hadden.

Toen we zaterdagmiddag beneden aankwamen stonden James en George met de jeeps al klaar. Twee zeer vriendelijke gidsen die ons tijdens de safari veel hebben verteld over de omgeving en de dieren. De lodges waar we hebben overnacht waren prima. Moivaro Coffee Lodge is een mooie lodge met een prachtige tuin, heerlijk om hier bij te komen na een week inspanning. De Tented Lodge met uitzicht op Lake Manyara vond ik ook erg mooi. Het kamperen tussen de dieren vonden wij ook bijzonder. Het is toch wel apart als er 6 giraffen in je ‘achtertuin’ staan. De kok en de bediende hebben voor prima maaltijden gezorgd tijdens het kamperen. Tijdens de verschillende game-drives hebben we heel veel dieren gezien. James en George deden hun best om ons zoveel mogelijk te laten zien.

Kortom, we vonden het een geweldige reis!!

Tot zover onze reactie op de reis. Nogmaals bedankt en we zullen je reisbureau aanbevelen.

Met vriendelijke groet,
Marian en reisgenoten