Ervaring voor het leven

home » Reisverhalen » Ervaring voor het leven

29 - juli - 2010

Hallo Marloes,

We zijn weer thuis na een fantastische reis! We hebben allemaal intens genoten en hebben heel eerlijk gezegd best wel heimwee naar dit prachtige land met zijn vriendelijke mensen. We kunnen ons, ondanks dat we er ‘maar’ 2 weken geweest zijn, heel goed voorstellen dat jullie dit land missen.
De reis was geweldig. Complimenten voor je fantastische organisatie. Het klopte van begin tot eind.
Na een fijne vlucht werden we opgewacht op Kilimanjaro Airport (we weten helaas niet meer door wie) en naar ‘Rivertrees’ gebracht. De dag daarna hebben we kennisgemaakt met Christopher en begon onze safari. Christopher was een goede gids, wist ons veel te vertellen en was goed bedreven in het spotten van wild. De safari was geweldig, we hebben op de neushoorn na (Wout dacht hem heel ver weg gezien te hebben) de Big Five gezien en daarnaast nog veel andere beesten. Enkele hoogtepunten daarbij waren: 2 leeuwinnen met 3 welpjes van 3 weken oud op zo’n 30 meter afstand tijdens de nachtsafari. Een leeuw en hyena op één meter afstand van de jeep, een kudde olifanten vlak voor de jeep langs, een fantastisch schouwspel van ongeveer 20 badende olifanten, een ware show, een (mislukte) poging van 3 leeuwinnen om een buffel aan te vallen. En natuurlijk niet te vergeten: een nijlpaard op zijn rug in het water met zijn poten omhoog.

Ook hebben we allemaal erg genoten van de rondleiding (en moutainbiketour) in/door Mto wa Mbu, m.n. in de school en in het dorp met al die lieve kinderen.. Onze kinderen smolten van die kinderen en hun blije koppies.

De lodges waren ook allemaal geweldig. In Rivertrees stond inderdaad een tv voor ons klaar waar we de finale van het WK voetbal konden bekijken. (nog bedankt!) We hebben genoten van de fantastisch mooie kamers, het heerlijke eten en het supervriendelijke personeel. Simiyu was een hele bijzondere ervaring en we zijn achteraf blij, ondanks dat een aantal van ons het eigenlijk eerst niet zagen zitten, dat we daar toch één nacht doorgebracht hebben. Plantation Lodge vonden we echt super! Wat een prachtig aangelegde lodge. Je zou er altijd willen blijven. En Tarangire Safari Lodge in Tarangire….inderdaad een adembenemend uitzicht waar je helemaal tot rust komt. Hier hadden we een bungalow en een tent geboekt, maar de bungalow bleek volgeboekt. Een vaag verhaal bij de receptie en uiteindelijk is een 3e bed in een tent gezet en zaten we in 2 tenten. Wel een beetje krap, maar goed te doen en het uitzicht maakte alles goed. Serena Lodge in Serengeti vonden we relatief (te) massaal, na die intieme kleinschalige accomodaties, maar dat wisten we eigenlijk van te voren al.

Wat betreft de parken zijn Tarangire en de Serengeti onze favorieten geworden.
Aan het eind van de safari namen we met weemoed afscheid van het vaste land, dat we op dat moment al in ons hart hadden gesloten.

De vliegreis naar Zanzibar was ook prachtig, we hadden heel goed zicht. Ook hier stond er weer iemand voor ons klaar om ons naar Fumba Beach Lodge te brengen. (We hebben nergens op gidsen of agenten hoeven wachten, dit was erg goed geregeld en erg prettig). Ook hier hadden we mooie kamers en een mooi uitzicht. We hebben genoten van de heerlijke maaltijden en de rust. Stone Town heeft echt indruk op ons gemaakt, met name wat betreft de markt en de voormalige slavenmarkt. Het was erg warm, dus we hebben het bij een ochtendbezoek gehouden. Safari Blue vonden we achteraf wat tegenvallen. We hadden het 2 dagen daarvoor met Joos (de Nederlandse assistent manager van de lodge) gehad over die safari. Hij gaf aan dat de safari, georganiseerd door Fumba Beach Lodge zelf, wat kleinschaliger was en er meer nadruk lag op het snorkelen. (Al prees hij Blue Safari ook aan hoor !) Dat sprak ons eigenlijk meer aan. Hij heeft nog geprobeerd de safari voor ons om te boeken, maar dat kon helaas niet. We zijn dus alsnog wel met Safari Blue gegaan. Het was een leuke dag, maar erg massaal (ca. 100 deelnemers!). Wij vonden de verhouding snorkelen en dolfijnen zien, ten opzichte van het vele lange wachten, wat scheef. Voordat we vertrokken moesten we zeker meer dan een uur wachten. Het snorkelen duurde al met al maar ongeveer een kleine 20 minuten en de ‘zoektocht’ naar dolfijnen maar hooguit 10 minuten. Eenmaal op het strand van het eiland moesten we weer erg lang aan de tafels wachten op de lunch. Die lunch was trouwens wel goed, met name het fruitgedeelte.
Al met al best een leuke dag, maar we hadden graag meer gesnorkeld en meer tijd voor dolfijnen spotten gehad. (de meiden hadden zich toch wel een beetje verheugd op het zwemmen met dofijnen, dat viel, met alleen maar 4 gespotte dolfijnen op grote afstand, dus wel wat tegen). Een volgende keer zouden wij zo’n safari zeer zeker via de lodge boeken.

Aan alles komt een eind en dus ook aan deze geweldige vakantie. We hebben allemaal een ervaring voor het leven opgedaan en hopen ooit nog een keer Tanzania te bezoeken.
Marloes, nogmaals bedankt voor de fantastische organisatie en je tijd voor ons. Heel veel succes verder met jullie werk. Mochten we ooit nog eens besluiten nog een keer naar Tanzania te gaan, dan weten we jullie te vinden.

Wout, Jos , Manon, Inge en Danique