Fotosafari Tanzania

home » Reisverhalen » Fotosafari Tanzania

16 - juli - 2007

Beste Marjolijn

We hebben een fantastische safari gehad in de diverse parken. Door de goede voorbereiding en organisaties, met dank aan Explore Tanzania hebben we optimaal kunnen genieten van ons avontuur.
Emmanuel voelde perfect aan, wat wij van de fotosafari verwachten. Hij bracht ons naar de beste plekken om de mooiste foto’s te kunnen maken. En ging daar soms ver in. Bovendien was hij erg geduldig en behulpzaam, wanneer wij weer eens vroegen om de auto iets vooruit of achteruit te verplaatsen om die perfecte foto te maken. Daarnaast vulde hij de reis met de nodige humor in, zodat we kunnen zeggen, dat we er een vriend bij hebben gekregen.

Tarangire NP heeft ons hart wel gestolen. We hebben prachtige foto’s kunnen maken van o.a. ‘spelende olifanten in het water’ en van ‘rollers’ en ‘kingfishers’ in het moerasgedeelte van het park. Naast het bekende en indrukwekkende uitzicht van de Tarangire Safari Lodge was de wake-up call van de voorbij trekkende kudde olifanten wel een hele speciale ervaring.

Gelukkig waren we nog op tijd om ‘de migratie”bij Mbalageti te kunnen meemaken.
Onvoorstelbaar, wat een aantallen wildebeesten en zebra’s. Ook hebben we hier onze eerste zwart-witte franje-aap en de zeldzame ‘Patas’ gezien, en op beeldmateriaal vast kunnen leggen. We zullen het opsturen naar een zeer enthousiaste Emmanuel. De Mbalageti Serengeti Lodge heeft als accommodatie alle verwachtingen overtroffen. Zelfs de ‘standaard-rooms’ waren in luxe uitgevoerd. Een echt pareltje tussen alle Sopa’s en Serena’s, zeker tijdens de migratie-periode.

De Ngorongoro Crater is een fantastisch theater, maar helaas beginnen de commerciële belangen de overhand te krijgen. Op den duur zal dit dan ook nadelig zijn voor de natuur en de reputatie van dit park. Het contrast tussen Ngorongoro Sopa Lodge en de Plantation Lodge in Karatu was eveneens merkbaar groot. Vooral de persoonlijke aandacht van de medewerkers van Plantation Lodge viel ons erg op.

De Hatari Lodge was een zeer goede afsluiting van onze Tanzania-trip. Arusha NP is zo verschillend van de andere parken, dat het een aanrader is. Vooral de Meru Crater trail was een bijzondere ervaring. Deze dag hebben we opgetrokken met de familie uit Breda, met als afsluiting een ‘hollands/belgische’ avond in de lodge. Met pijn in de lachspieren gingen we naar bed. De tweede dag zijn we met de lokale gids het park ingetrokken. Hij bracht ons naar een speciale plek, waar we veel zwart-witte franje-apen hebben gezien en hebben kunnen fotograferen.

Het nagenieten zal zeker nog lang gaan duren, omdat de 9000 foto s en 5 uur filmateriaal nog bekeken en geselekteerd moeten worden. Daar zijn we voorlopig wel even zoet mee. Een aantal foto’s kun je al zien op de website www.helmavanast.nl (EvenementTanzania). En elke keer denken we weer terug aan deze bijzondere ervaring, waarvoor we je nogmaals willen bedanken. En mogelijk kloppen we nog een keer aan voor een volgende trip.

Met vriendelijke groet,
Arjan & Ruud