• slider

Mooiste stranden op Zanzibar

home » Reisverhalen » Mooiste stranden op Zanzibar

21 - januari - 2007

Hallo Marjolijn,
We willen je bedanken voor de mooie vakantie die we hebben gehad. Alles was goed geregeld; op het vliegveld werden we opgewacht en het vervoer was altijd op tijd! Accomodaties waren precies wat wij zochten, soms hebben wij liever wat minder luxe en wat meer uitstraling en sfeer, zoals bv. Baghani House in Stonetown. Niet dat de ligging nou zo fantastisch is en het ontbijt is ook niet het beste, maar wat een uistraling zodra je binnen bent ! Geheel in authentieke oosterse sfeer van misschien wel 200 jaar geleden. Ik vond het ver boven verwachting. Net zoals Matemwe Beach Village, wij vonden het echt schitterend. Eenvoudige strandhuisjes met prachtige palmen langs het paadje naar het strand en echt een van de mooiste stranden die we ooit hebben gezien. Hier in Matemwe is er geen hoge muur met hek en bewakers om de toeristen en lokale mensen te scheiden. Wij vonden Matemwe heel erg geslaagd en mooier dan Nungwi. Een tochtje met een lokale dhow en een wandeling naar het rif en de vrouwen die het zeewier verzamelen, het strand en de palmen … Heel erg mooi allemaal.

De safari is ook heel erg naar de zin geweest. Metusela is ons goed bevallen als chaufeur en gids, je kon gewoon merken dat hij vroeger in de Serengeti had gewoond. Gelukkig hadden we wat meer tijd genomen voor de Serengeti, want op de laatste dag hebben we nog een luipaard en een Cheetah gezien. Metusela vroeg nog of we hem de foto’s van de cheetah willen opsturen.
Mooi om te zien dat zo’n man ook geniet van de cheetah en vier leeuwenwelpen op een kopje.
Ook het kamperen was een avontuur op zich. Toch wel luxe om een eigen kok te hebben. We hebben ons er over verbaasd wat Max onder die omstandigheden klaarmaakte voor ons. En ’s ochtends, als we wakker werden, stond de tafel met het ontbijt alweer gedekt. De eerste nacht waren de leeuwen nog behoorlijk ver weg, maar de tweede nacht was de groep leeuwen op de campsite. Toen ze midden in de nacht gingen brullen, ging mijn hart wel behoorlijk sneller kloppen ! Indrukwekkend, wat een geluid. De reis naar de campsite was ook een groot avontuur en was een van de hoogtepunten.
De weg was wegens veel regenval overstroomd en er stond een hele groep auto’s te wachten. Niemand durfde over te steken. Opeens komt er een nijlpaard uit het water en loopt over het stuk overstroomde weg.
Op dat moment komen er twee kraanvogels voorbij vliegen en even later komt een hyena poolshoogte nemen !

In Tarangire Safari Lodge was het uitzicht heel bijzonder. In de diepte de rivier en een groep van tientallen olifanten die aan het badderen waren in de rivier, terwijl de dikdiks rond de tent scharrelen. Het enige nadeel was hier dat er wel verschrikkelijk veel insecten waren.

In Ngorongoro ook nog neushorens met kleintjes gezien. De weg naar de krater en weer omhoog was misshien wel het slechtste stuk dat we zijn tegengekomen, maar het regenwoud langs de weg was heel apart.

Dit was echt een onvergetelijke vakantie voor ons en we willen je nogmaals bedanken voor de goede organisatie.

Met vriendelijke groeten Hendrik en Froukje Krist