Al onze Tanzania trekking safari´s zijn op maat en exclusief.

Tanzania, een geweldig land met veel fascinerende landschappen en ongetemde wildernis, biedt een ongeëvenaarde trekkingervaring die niets minder is dan een meeslepend avontuur.


Accommodaties BestemmingenActiviteiten


Trekking in Tanzania


Stel je voor dat je aan een reis begint door diverse ecosystemen, van prachtige dichte regenwouden tot ruige rotsachtige  terreinen, en eindigt op het dak van Afrika zelf, de Kilimanjaro. Een hele prestatie! Een eenmaal boven geniet je van adembenemende vergezichten. Het beklimmen van de Kilimanjaro gaat verder dan een gewone avontuurlijke activiteit. Het is een reis van zelfontdekking, doorzettingsvermogen en bewondering voor de natuurlijke wereld. De top bereiken is een mijlpaal die je voor altijd met trots zult koesteren, en het zal je motiveren om in je leven nog grotere hoogten te bereiken.

Trektochten in Tanzania zijn niet alleen maar een fysieke inspanning; maar ook een (her)ontdekking van de natuur en de levendige lokale gemeenschappen. De aantrekkingskracht van de Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld, is groot. Elke stap die je op de paden zet, is een stap naar een persoonlijke triomf, een test van uithoudingsvermogen en een les in vastberadenheid. Bovenop Uhuru Peak staan, het hoogste punt van de berg, terwijl de zon de lucht kleurt met tinten goud en oranje, is een moment dat voor altijd in je geheugen zal worden gegrift.

Maar de trekkingsmogelijkheden van Tanzania gaan verder dan de trek Kilimanjaro. Er liggen meerdere bergen in Tanzania, die ook bedwongen kunnen worden. als de Mount Meru in het Arusha National Park of de vulkaan Ol Doinyo Lengai in het Ngorongoro gebied bij Lake Natron. Het Ngorongoro gebied biedt verder nog de mogelijkheid om te wandelen in de prachtige natuur in de Ngorongoro-krater, ook wel het ‘Eden van Afrika’ genoemd. Stel je voor dat je getuige bent van olifanten, leeuwen en neushoorns in hun natuurlijke habitat, terwijl je eeuwenoude paden doorkruist die fluisteren over het ver verleden.

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer buiten de gebaande paden gelegen ervaring, bieden de Usambara Mountains een betoverend rijk van mistige bossen, levendige dorpen en weidse vergezichten. Als je door deze minder bekende paden wandelt, is het alsof je een wereld binnenstapt die bevroren is in de tijd, waar het ritme van het leven in harmonie klopt met het land. Ook in de Udzungwa Mountains met haar bossen, watervallen en prachtige vogels kunnen meerdere trekkings worden gedaan. En vergeet niet de expedities in de nationale parken van de Mahale Mountains en Gombe Stream, waar je op zoek kunt gaan naar de chimpansees.

Bij trekkingexpedities in Tanzania gaat het niet alleen om de bestemming, maar om de reis zelf. Onderweg word je omarmd door de warmte van het Tanzaniaanse volk, hun rijke culturen en hun traditionele praktijken. Het contact met lokale gemeenschappen tijdens je trektocht zal niet alleen je ervaring verrijken, maar ook bijdragen aan duurzaam toerisme dat de levens van degenen die dit land hun thuis noemen, verbetert. ‘It will change you. For good.’

Een trekking in Tanzania, is een kans om je eigen verhaal van vastberadenheid, veerkracht en prestatie te herschrijven. Of je nu een ervaren trekker bent of een beginneling die op zoek is naar een transformerende reis, Tanzania biedt een trekkingervaring die voor altijd in je hart zal blijven, en die je aanspoort om keer op keer terug te keren naar zijn wilde omhelzing.


voorbeeldreis

1
Persoonlijk reisadvies aanvragen
wensen

2
Explore Tanzania gaat voor jou aan de slag
voorstel

3
Ontvang persoonlijk reisadvies

Een trekking in Tanzania is niet zomaar een reis, maar een authentieke en levensveranderende ervaring door de prachtige natuur van dit adembenemende land.


Bestemmingen in Tanzania:

Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken